Šta se desilo sa “Neverland” imanjem Michaela Jacksona?

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Dokumentarac “Leaving Neverland” će nakon nekoliko godina biti prikazan javno, uprkos tome što je dugo vremena bio blokiran. Ipak, ovaj film nije jedan od onih koji imaju lijepu priču, već se radi o pričama dvojice dječaka, koji su danas odrasli ljudi Jamesa Safechucka i Wadea Robsona koje je navodno pjevač Michael Jackson zlostavljao tokom njihovom boravka na svom imanju “Neverland”. 

Film je dosta smanjio potražnju za Neverlandom, pa je njegova cijena pala za čak više od 30 miliona dolara od početne cijene koja je bila oko 100 miliona dolara. 

Ranč u kalifornijskom Los Olivos dijelu prekriva oko 10.926 km2 i pripada “Colony Capital” firmi. Zbog ugovora kojeg je Michael potpisao 2008. godine, imanje nikad do sad nije moglo biti otvoreno za javnost – iako je pjevač to htio.

Foto:  AFP

Michal je imanje kupio 1987. godine za 19.5 miliona dolara, dodajući veliki sat od cvijeća u obliku riječi “Neverland” i željezničkom stanicom. Prema izvorima, cvijeće i dalje stoji, osim voza, a tu je i kuća od 1114m2 u kojoj živio. Nakon što je kuća stavljena u prodaju 2015. godine, broker Wayne S, Natale je otkrio da ljudi koji žele da je kupe dolaze u ruralno društvo u kojem žele mir i tišinu, kao i da nisu za velika okupljanja i koktel zabave.

U međuvremenu su sklonjene mašine iz luna parka, ali se na imanju i dalje nalaze vatrogasni kamion iz 50-ih godina, bazen, teren za košarku i nekoliko gostinjskih kuća. Na imanju su držane i egzotične životinje koje su također odavno sklonjene. U totalu, imanje ima tri odvojene gostinjske kuće, kino, nekoliko brvnara i prodavnicu za održavanje.

Foto:  AFP

Pročitajte još