Nasljednik Lagerfeldovog bogatstva morat će paziti mačka Choupettea

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuHz76DFmDv/

Nakon smrti modnog dizajnera Karla Lagerfelda u njegovom testamentu koji bi uskoro trebao biti otvoren, naći će se samo dvoje nasljednjika, tvrde francuski mediji. Bogatstvo koje se procjenjuje na oko 200 miliona dolara, moglo bi se naći u rukama desetogodišnjem Hudsona Kroeniga, Lagerfeldovog kumčeta i miljenika koji je učestvovao u brojnim “Chanelovim” revijama. Pored mladog Kroeniga, dio bogatstva mogao bi pripasti njegovom kućnom ljubimcu, mačku Choupette za koju je preminuli kreator bio jako vezan.

On je u jednom intervjuu priznao da je svoju mačku odavno uvrstio u testament kao jednog od dvoje zakonskih nasljednjika. Iako Lagerfeld nema bioloških potomaka, budući da nije bio oženjen i da je mrzio djecu, Hudson je bio jedna od rijetkih osoba koju je kreator naprosto obožavao. Ipak, više od njega, Lagerfeld je volio svoju mačku koju je prije devet godina dobio na čuvanje od prijatelja Baptiste Giabiconija. Lagerfeld se naprosto zaljubio u svog preslatkog ljubimca koga nije želio vratiti prijatelju.

-Mi komuniciramo pogledima. Da mi zakoni to dopuštaju, oženio bih je- svojevremeno jeizjavio Lagerfeld.

Njegovi saradnici tvrde kako je dizajner bio strog prema svima koji nisu na vrijeme shvatili ozbiljnost situacije, te su mačku smatrali nebitnom, što se mnogima “obilo o glavu” budući da je nekoliko bližih saradnika dobilo otkaz jer se nisus s poštovanjem ophodili prema njegovoj miljenici.

-Ona nikad ne smije biti sama. Jedna sluškinja je uvijek uz nju. Dok je jedna pazi, druga zapisuje sve njene radnje i objavljuje fotografije na društvenim mrežama. Moraju je i češljati četiri puta dnevno- rekao je jednom prilikom Lagerfeld.

https://www.instagram.com/p/oAFNS0rPYE/

Veliko bogatstvo koje je pripalo mladom Kroenigu ujedno je i velika obaveza, jer je Lagerfeld još za života, u testamentu naglasio nekoliko pravila kojih se mladi nasljednik mora pridržavati kako bi zadržao svoje bogatstvo, a neka od njih su i ta da njegova miljenica, mačka Choupette sve dok bude živa, mora uživati u svim blagodetima koje je i ranije imala.

Pročitajte još