Milioni za mačku: Veliko bogatstvo Karla Lagerfelda mogao bi naslijediti njegov kućni ljubimac

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BpJzrRKhZKI/

Ubrzo nakon smrti velika modne industrije, Karla Lagerfelda, povela se tema oko njegovog nasljedstva. Prema informacijama do kojih su došli mediji u Francuskoj, bogatstvo Chanelovog kreatora procjenjuje se na preko 150 miliona britanskih fundi, a u tu cifru nisu uključene njegove brojne nekretnine. Iako su mnogi smatrali kako će nakon smrti velikog dizajnera, njegovo bogatstvo pripasti njegovom desetogodišnjem kumčetu, Hudsonu Kroenigu, mediji u Francuskoj tvrde da je slavni dizajner još prije nekoliko mjeseci sastavio testament u kojem je kao glavnog nasljednjika naveo svog kućnog ljubimca, mačku po imenu Choupette.

Upravo je ova mačka bila njegov glavni motiv kada je dizajnirao neke od svojih najboljih kreacija, a jednom prilikom je čak izjavio da je jako zaljubljen u svoju mačku, i dodao, da bi najviše volio kada bi mu zakon dozvolio da je vjenča.

-Još uvijek ne postoji brak između ljudi i životinja, zasad. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku- svojevremeno je izjavio Lagerfeld, što je šokiralo mnoge.

Iako mnogi njegovu ideju smatraju bizarnom, ubućeni u Lagerfeldov rad tvrde kako je mačka Choupette jako bogata i bez nasljedstva, budući da ju je Lagerfeld često koristio u brojnim kampanjama koje su mu tada donijele dodatnu zaradu u visini od 2,5 miliona dolara.

https://www.instagram.com/p/BgDId9IgEsc/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti