Šta je pošlo Melaniji za rukom, što nijednoj Prvoj dami nije

Piše: Redakcija

Otkako je prije godinu postala Prva dama Amerike, postalo je jasno da – ni najmanje ne mari za pravila. Bez imalo ustručavanja, Melania Trump radi ono što želi, a javnost o tome govori svakodnevno, htjeli to ili ne…

Titulu je dobila zahvaljujući tome što je supruga aktuelnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ali ona je sve samo ne obična prva dama!

1. Za razliku od svojih prethodnica, Melania nije rođena u Americi.

Poslednja prva dama koja je rođena van granica Sjedinjenih Američkih Država bila je supruga John Quincyja Adamsa, Louisa Adams, rođena davne 1748. godine. Sve nakon nje rođene su u Americi… do dolaska Melanije, koja je došla na svijet u Sloveniji, tačnije u Sevnici.

2. Ona je jedina prva dama rođena u komunističkoj zemlji.

Kada je Melanija rođena, 1970. godine, Slovenija je bila dio komunističke Jugoslavije, na čijem je čelu bio Josip Broz Tito. Vrlo mali procenat Slovenaca bio je član komunističke stranke, a među njima je bio i otac Melanije Tramp, koja ipak nikada nije bila njena aktivna članica.

3. Pozirala je gola za časopis.

Melania je pozirala gola za naslovnicu britanskog GQ-a 2000. godine. U to vrijeme bila je samo djevojka Donalda Trumpa, koji je zatražio od uredništva magazina da urame te fotografije i pošalju ih u njegovu kancelariju. Kako stoji na službenim stranicama Bijele kuće, Melania to smatra jednim od svojih najvećih dostignuća.

4. Javno je govorila o seksu s Donaldom Trampom.

U intervjuu koji je prije braka, Melanija je javno progovorila o tome kako je to biti u vezi s Donaldom Trumpom i priznala da imaju intimne odnose i više nego jednom dnevno. Isto tako je otkrila da je telefonski intervju sa Sternom obavila maltene gola.

5. Sina Barona odgaja bez pomoći dadilje.

Većina prvih dama zbog mnogobrojnih angažmana zatražila je pomoć dadilja oko odgoja djece, ali ne i Melania Trump, koja je to odbila. S njenom odlukom složio se i sam Trump:

– Ako imaš previše pomagača, na kraju oni odgajaju tvoje dijete, a ne ti.

6. Kada je Trump proglašen predsjednikom, Melania je plakala.

Glasine kažu da Melania Tramp nikada nije bila sretna zato što je njen suprug krenuo u trku za predsjednika, kao ni kada je osvojio izbore. Prošle godine izvor blizak porodici otkrio je za Vanity Fair da Melania nikada nije željela da postane prva dama:

– Mislim da se ni u najgorem snu nije tome nadala.

7. Nije željela da živi u Bijeloj kući.

Kada seDonald Trump u januaru 2017. godine preselio u Bijelu kuću, Melania Trump je nastavila da živi u njihovom penthausu u New Yorku. Tada je rekla da želi da njihov sin Baronzavrši godinu u školi koju je pohađao na Uper West Sideu. Ipak, neki misle da je razlog mnogo dublji i da joj nikako ne odgovara takva pažnja medija i javnosti, a u Bijeloj kući se nije osjećala prijatno.

8. Na godišnji govor o stanju države u Kongresu Melania Trump stigla je bez supruga.

Možda joj je najveći od svih prekršaja bio onaj kada je krajem januara ove godine Melania stigla u Kongres bez supruga, a sve to nakon što je javnost poslije 12 godina saznala za Trumpovu vanbračnu aferu s porno zvijezdom. Zato je Melania odlučila da će radije da dođe u Kongres u društvu uglednih ljudi, nego s predsjednikom.

Pročitajte još