Zanimljivosti

Slavne osobe koje dokazuju da su godine samo broj

Foto: Instagram 

Gledajući neke slavne osobe, moglo bi se pomisliti da znaju tajnu vječne mladosti. Inače, kako drugačije objasniti činjenicu da izgledaju deset ili čak 20 godina mlađe od svoje stvarne dobi? Naučnici su nedavno napravili istraživanje koje dokazuje da ljudi stare različitom brzinom. Ta brzina uglavnom ovisi o vanjskim faktorima, a ne o genetici, kao što se prethodno mislilo. Dobra vijest je da možete izgledati mlađe ako se redovno bavite sportom, jedete pravu prehranu, koristite usluge kozmetičara i odustajete od loših navika.

Ovo su neke od poznatih osoba koje zaista izgledaju mlađe nego što jesu. 

Miranda Kerr

Već ima 35 godina, ali zahvaljujući njenom dječijem licu, velikim očima i rupicama na obrazima, teško je povjerovati.

Christie Brinkley

Za Christie Brinkley vrijeme kao da je stalo. Budući da ima 64 godine, još uvijek izgleda tako mlado i svježe. Vjerovatno je njena tajna u tjelovježbi.

Jane Fonda

Legendarna glumica prošlog decembra je navršila 81. godinu, ali ko bi rekao. Jane Fonda je još uvijek aktivno snima fimove. 

Heidi Klum

Heidi Klum, 45-godišnji model i majka četvero djece, izgleda predivno.

Andie MacDowell

Kada pogledamo elegantnu Andie MacDowell, teško je prihvatiti činjenicu da je već navršila 60 godina. Nije se promijenila u posljednjih 20 godina. 

Jim Parsons

 Legendarni Sheldon iz “The Big Bang Theory-a” već ima45 godina. Kad je počeo snimati seriju, imao je 33 godine i čini se da se od tada nije promijenio.

View this post on Instagram

#wickedcrew #johnnycarson 🤷🏻‍♂️

A post shared by Jim Parsons (@therealjimparsons) on