Skoro svaka ima značenje: Kakve tetovaže nose poznati

Piše: Redakcija

Značenja tetovaža mogu različita. Mogu podsjećati na bitne osove, hobi, neki važan događaj u životu. 

Poznate ličnosti nisu imune na tetovaže, a pogledajte kakve zapravo nose.

Angelina Jolie 

Glumica ima nekoliko tetovaža koje označavaju stvari koje su joj jako bitne. Jedna od njih se nalazi na njenom ramenu. Prije nje se na istom mjestu nalazilo ime njenog bivšeg muža, glumca Billyja Boba  Thorntona. Uklonila ju je i na istom mjestu istetovirala koordinate mjesta na kojima su rođeni njeni najdraži ljudi. Na prvom mjestu su koordinate mjesta u Kambodži, odakle je njen najstariji sin Maddox, zatim mjesta u Etiopiji odakle je Zahara, Namibije kćerka Shiloh, Vijetnam sin Pax, Francuske blizanci Knox i Vivienne i na posljednjem je mjesto u kome se rodio Brad Pitt.

https://www.instagram.com/p/BtJM3yWACAD/

Lady Gaga

Lady Gaga na lijevoj ruci iznad lakta ima istetoviranog miša kojeg je posvetila svojoj sestri Natali.  Dok su bile male, dala joj je nadimak Miš i tako je i ostalo. Na tetovaži miš nosi konac i iglu, što predstavlja njenu ljubav prema dizajniranju odjeće, dok konac formira ime “Nat”.

Megan Fox

“We will all laugh at gilded butterflies”, “Svi ćemo se smijati pozlaćenim leptirima” je tetovaža koju Megan ima na leđima. Ovo je fraza iz Shakespeareove predstave “The Tragedy of King Lear”, koju je Megan istetovirala kako bi je stalno podsjećala da uvijek treba da bude na zemlji bez obzira na njenu popularnost.

https://www.instagram.com/p/BtqvGvSBSvW/

Vin Diesel

Paul Walker je 2013. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, a da bi se uvijek sjećao svoj najboljeg prijatelja, Vin je istetovirao krla anđela na leđima sa Paulovim očima na njima.

View this post on Instagram

#xXxThursdays

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel) on

 

Pročitajte još