Zlatna pravila za odgajanje sina: Svaka majka bi trebala ovo znati

Piše: Redakcija

Znamo da je majka najvažnija u životu svake osobe, a ponajviše svojih sinova. Sinovi obično od maki traže savjete tokom cijelog života, pa je upravo to razlog da je novinarka Tabita Studer, majka dvojice sinova, skupila savjete i podijelila s ostalim majkama o vaspitanju dječaka.

https://www.instagram.com/p/BtmMYKcB8Mc/

Ljubite ih puno

Svaka majka koja ima dječaka zna da su oni prave maze, ali za te iste maze znaju biti živahne, pomalo grube i destruktivne. Pa u trenutcima kada vaše maleno biće pokaže nježnost i osjećajnost, ne štedite vaše osjećaje. Ljubite ga i grlite koliko god možete. Poljupci i dodiri su važni za razvoj djece što će najviše doći do izražaja kada vaša beba postane muškarac, koji se ne libi da pokaže osjećaje.

Naučite ga kućnim poslovima

Ako vas sin posmatra dok obavljate kućanske poslove dozvolite mu da vam u tome i pomogne. Objasnite mu šta radite pa dio obaveza simbolično prebacite na njega. Kada vaša beba postane dječak te obaveze neće više biti zabavne ali će znati kako da ih radi i tako da se lakše osamostali.

Pokažite mu primjere dobrih muškaraca

Vaš sin će biti okružen mišićavim likovima pod maskama iz crtanih filmova koji svojom pojavom plijene pažnju, još otkako se rode. Pobrinite se da mu približite i da ga upoznate s muškarcima koji rasturaju ali ne silom i snagom već svojom glavom.

https://www.instagram.com/p/BtlugZangsJ/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti