Oni su uspjeli sačuvati brak: Naš recept za ljubav

Piše: Redakcija

 

Mnoge slavne ličnosti rijetko uspijevaju opstati u braku ili vezi, no, i među njima postoje izuzeci, parovi koji prkose klišeima i koji znaju recept kako dugo godina ostati uz jednu osobu. 

TOM HANKS

– Za uspjeh naše veze bilo je potrebno vrijeme, odrastanje, ali i velika želja da ostvarimo tako nešto. Kada sam se vjenčao s Ritom, bio sam uvjeren da ću trebati puno toga uložiti. Moram priznati, naša veza nije savršena, nije onakva kakva se prikazuje u filmovima. U stvarnom životu treba mnogo odricanja. No, uprkos svemu, oboje znamo da ćemo uvijek biti tu jedno za drugo, bez obzira na sve, i da ćemo sve uspjeti prebroditi.

LEPA BRENA

–  Brak nije zatvor već zajednica u kojoj čovjek treba da da kreativnu, mentalnu i fizičku slobodu. Ukoliko niste u stanju da osjetite šta može da ugrozi vašu ljubav onda granicu ne treba niko da vam postavlja. Morate da dozvolite da neko doživi ono što želi, naravno ukoliko to ne ugrožava dostojanstvo jedne porodice.

 MICHELLE OBAMA

– Brak je uspješan kada par radi sve zajedno, timski, kada oboje, i muž i žena, odluče da je zajednička pobjeda puno važnija od ličnih dobitaka. Dobar brak se ne događa, on je produkt napornog rada.

 GOLDIE HAWN

– Brak je zanimljiv sociološki fenomen. Ako imate potrebu biti vezani uz nekoga, onda je za vas važno da se vjenčate. Ako volite biti slobodni, imate dovoljno novca i volite svoju neovisnost, onda znajte da ima nečeg u tome da niste u braku jer vam to daje slobodu da sami donosite odluke. Važno je da slavite svoju ljubav i borite se za nju svaki dan. Ali ne po svaku cijenu, jer ako je samo jedan želi, ti se utopiš.

 JEFF BRIDGES

– Prije braka mislite da će vam se nakon vjenčanja sva vrata zatvoriti, ali prava istina je ta da otvaranje novih vrata braka vodi u hodnik koji je obložen drugim sjajnim vratima, djeci, dubljoj intimnosti, avanturama i svemu ostalom.

 ZDRAVKO ČOLIĆ

 

– Od samog početka sam znao da ću sa Aleksandrom da provedem ostatak života. Toliko dugo smo zajedno, a nijednom nisam posumnjao u to, što je zaista predivno. Vjerujem da nije ni ona u mene. Aleksandra je brzo shvatila šta sve nosi brak sa mnom i nijednom se nije požalila. Naprotiv, konstantno mi pruža podršku i na tome sam joj zahvalan.

 

 

Pročitajte još