Otkriveno ko je glavni lik Prijatelja

Piše: Redakcija

Dosada se smatralo da popularna grupa iz serije „Prijatelji“, Phoebe, Rachel, Chandler, Joey, Ross i Monica dijeli glavnu ulogu. Zahvaljujući svojoj znatiželji, analitičar Yashu Seth otkrio je da je glavna zvijezda zapravo Ross (David Schwimmer).

Njegovi podaci se ne mogu osporiti, ali mnogi su na društvenim mrežama komentirali da im Ross nije ni blizu najdraži lik, bez obzira što se u seriji najčešće pojavljuje.

Image result for ross from friends

Kako bi došao do svog zaključka, Yashu je skinuo transkripte svih deset sezona i koristio različite parametre da bi saznao ko se izdvaja od njih šestero. Analizirao je, između ostalog, broj izgovorenih rečenica, broj pojavljivanja, kao i broj samostalnih pojavljivanja u scenama.

Image result for friends

Otkrio je da Rachel i Ross imaju više od devet hiljada rečenica, s tim da Ross ima najviše u prve tri sezone i u zadnjoj, dok Phoebe ima najmanje rečenica oko sedam hiljada.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti