Osobe rođene u decembru imaju veću šansu da dožive 105 godina života

Piše: Redakcija

Osobe koje su rođene u decembru ne smatraju da je to idealno doba za slaviti rođendan. Smatraju da su njihovi rođendani nisu bitni jer zbog praznika ne dobivaju svu pažnju koju zaslužuju. Nekoliko studija je dokazalo da osobe rođene u decembru imaju veće šanse da dožive 105 godina života, ali i manje šanse da obole od srčanih bolesti.

Rezultat slika za osobe rodjene u decembru

Jedna od anketa je pokazala da osobe rođene u decembru manje vole pregovarati s drugima i manje mjenjaju raspoloženje od onih koje su rođeni u ljetnim mjesecima, pa se time zaključuje kako su pristojni. Još jedna čudna naučna činjenica jeste da postoji veza između mjeseca rođenja i profesije, a prema njoj osobe rođene u decembru imaju veće šanse da postanu zubari.

Rezultat slika za zubari

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti