Danska princeza Mary: Životna priča kao iz bajke

Piše: Redakcija

Danska princeza Mary rođena je 1972. godine u Australiji, kao najmlađa od četvero djece škotsko-američkog profesora. Mary je marketinški savjetnik.

Hladan i pomalo rezerviran stil, postao je njeno modno obilježje te je izdvaja od ostalih članova kraljevskih porodica. Upravo ta klasika i smisao za detalje, jesu ono što je čini toliko omiljenom kada je u pitanju modna kritika.

https://www.instagram.com/p/BrEosVOAknr/

Princa Frederika upoznala je u Sydneyu, tokom Olimpijskih igara 2000. godine. Par je održavao vezu na daljinu, a Mary se u Dansku preselila 2002.godine te su se vjerili naredne godine.

https://www.instagram.com/p/BqDKOh_gVsy/

Bračne zavjete par je razmijenio pred stotinama članova porodice, evropskih i azijskih kraljevskih članova i ostalih gostiju u crkvi u Copenhagenu 2004. godine.

https://www.instagram.com/p/BpdtJeHgFJu/

Princeza je redovna na danskim modnim revijama, aktivan je pokrovitelj danske modne industrije. Njen modni stil je, bez sumnje, promovirao dansku modu širom svijeta, a kažu i da je imao veliki utjecaj na dansku “uličnu” modu.

https://www.instagram.com/p/BnxinLuHAKO/

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti