Fobije koje mogu uništiti putovanje: Provjerite patite li od nomofobije ili kriofobije?

Piše: Redakcija

Strah od letenja tek je početak priče o fobijama koje mogu uništiti vaše putovanje. Strahovi o kojima se ne govori često, a ipak postoje mnogima mogu otežati život kad moraju odabrati destinaciju za odmor, posjetiti rodbinu ili istraživati gradove koje posjećuju.

Hionofobija

Teška fobija ako putujete u Norvešku, Švedsku ili Japan, gdje se nalaze gradovi s najviše snježnih centimetara godišnje. Strah od snijega predstavlja noćnu moru za one koji putuju tokom mećave.

Nomofobija

Plaši li vas da će vam se isprazniti baterija, a na putovanjima čvrsto stežete mobitel u ruci kako džepari ne bi pronašli predmet koji sadrži sve važne podatke, ubrajate se u povelik broj ljudi kojima gubitak mobitela stvara anksioznost. Znakovi nomofobije uključuju i opsesivno pregledavanje poruka, propuštenih poziva, kao i obvezno spavanje s uključenim mobitelom.

Dendrofobija

Dendrofobima „nije napeto“ svaki slobodni vikend provoditi u planinama. Odnosno te osobe, više vole ravnice, plaže i gradove bez previše zelenih površina.

Kriofobija

Ledi li vam se krv u venama od hladnoće, niskih temperatura, leda i hladnih predmeta, moguće je da patite od kriofobije. Strah od hladnoće je individualan.

Ipovlopsihofobija

Nekima je selfie stick omiljeni rekvizit, drugima sprava za mučenje, zato prije nego što odlučite fotografirati, dobro je pitati za dopuštenje. Strah od fotografiranja može biti fobija.

Young beautiful girl making herself a photo by mobile phone

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti