Vjenčanja poznatih koja su obilježila 2018-tu godinu

Piše: Redakcija

Uz nekoliko kraljevskih vjrenčanja 2018. godinu su obilježila vjenčanja slavnih osoba iz Hollywooda. Definitivno titula najiščekivanijeg vjenčanja pripala je Meghan Markle i princu Harryju, a oči javnosti kroz cijelu godinu bile su uprte u njih i pomno se pratio svaki njihov korak.

Nick Jonas i Priyanka Chopra

Nakon samo četiri mjeseca od objavljivanja zaruka, vjenčali su se u subotu 1. decembra muzičar Nick i glumica Priyanka. Vjenčanje se održalo u Umad Bhawan u Jodhpuru u krugu prijatelja i porodice.

Karlie Kloss i Joshua Kushner

Vezu su započeli još 2012. godine, a vjenčanje se održalo 18. oktobra i to tri mjeseca nakon objavljenih zaruka.

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank

Par se vjenčao u kapeli St Georgea u Windsoru 12. oktobra. Svadba je koštala oko tri miliona britanskih funti a plaila ju je kraljica Elizabetha II i vojvoda od Yorka. Vjenčanju je prisustvovalo oko 850 gostiju, između ostalih Amal i George Clooney, Cara Delevingne, Kate Moss, Robbie Williams i mnogi drugi.

Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk

Par se vjenčao u septembru, a ceremonija se održala u krugu najbližih prijatelja i porodice u Hamptonsu. Glumica iza seve već ima jedan brak, a sa bivšim suprugom je i dalje u dobrim odnosima.

Princ Harry i Meghan Markle

Bajkovito vjenčanje koje je se smatra vjenčanjem godine održano je 19. maja ove godine, a taj dan oči cijelog svijeta bile su uprte u ovaj par. Meghan je do oltara doveo njen svekar princ Charles zbog nesuglasica koje je imala s ocem Thomasom. Prema strogo predviđenom protokolu, kraljevsko vjenčanje je prošlo prema unaprijed najavljenoj satnici i nije bilo kašnjenja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti