Kako su čuvene dame iz filmova izgledale u pravom životu

Piše: Redakcija

Dame koje su očaravale muškarce svojom ljepotom, a  kao takve bile su glavna tema mnogih filmova u pritavnom životu i nisu bile toliko sretne. Zapravo, stvari nisu toliko jednostavne. Njima je bilo potrebno mnogo više od same same ljepote da bi postale poznate i harizmatične.

Bonnie Parker

Related imageImage result for Bonnie Parker

Tokom “Velike depresije” u SAD, jedan par pljačkaša je postao svjetski poznat, a to su bili Bonnie i Clyde. Njih dvoje su se upoznali u kući zajedničkog prijatelja. Bonnie je bila konobarica i nije voljela svoj život, a Clyde je izgledao kao tip sa kojim joj nikada ne bi bilo dosadno. Bonnie je dobijala više kritika i Clyde je i optuživana za smrt policajca, što nikada nije dokazano. 1967. godine film o Bonnie i Clydu je dobio dva Oskara, dok je poznatu Bonnie igrala Faye Dunaway.

Anne Boleyn

Image result for Anne Boleyn film

Anne je bila druga žena englskog kralja Henryja VIII. Henry je bio već oženjen kada se zaljubio u Anne, a kako je bila ogromna ljubav na prvi pogled, kralj je odlučio da se razvede. Iako u to vrijeme tako nešto nije bilo lako uraditi, kralj je uspio i vjerio se sa Anne. Nažalost, nakon venčanja je počela da pokazuje svoje pravo lice. Bila je skandalozna, trošila je mnogo novca i stalno je pravila ekstravagantne zabave koje su mnogo koštale. Kralj je to shvatio i pronašao je novu ljubavnicu Jane Seymour. Anne Boleyn je na kraju osuđena na smrt zbog prevare. Tužna priča o engleskoj kraljici ispričana je kroz film “The Other Boleyn Girl” u kome je tumači Natalie Portman.

Isadora Duncan

Isadora je bila poznata plesačica, žena i muza Sergeia Yesenina. Putovala je kroz Ameriku i Evropu, ali je uvijek podučavanje smatrala svojim poslom. Godine 1921. je došla do Rusije, gde joj je ponuđeno da otvori školu plesa. Tada je upoznala i Yesenina, za kojeg se i udala. Brak nije trajao dugo, jer je pjesniku dosadio život sa njom i želio je da konstantno bude u centru pažnje. O njoj je snimljeno nekoliko filmova, u posljednjem njenu ulogu igra Lily-Rose Depp.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti