Luksemburški princ ide na šest odmora godišnje i živi u ogromnom stanu u Parizu sa slugama

Piše: Redakcija

Treći sin vojvode od Luksemburga, princ Louis službeno je okončao svoj brak s princezom Tessy. Par se rastao još prošle godine nakon 11 godina braka, a sada je obavljena i službena procedura. Par ima dva sina, 12-godišnjeg  Gabriela i 11-godišnjeg Nou.

https://www.instagram.com/p/BXWAAgUFC1K/

Parnica se vodila u Londonu jer su Louis i Tessy tamo živjeli. Prema posljednjoj presudi princ treba bivšoj supruzi plaćati alimentaciju od 4000 funti godišnje po djetetu. On je prvenstveno nudi da plaća 3000 funti.  Navodno, rekao je da ne može plaćati više, jer od porodice dobija 35.000 funti godišnji džeparac i da ne može tražiti više, a posao ne može pronaći.

https://www.instagram.com/p/BmBYzfehbjz/

Princ Louis ima diplomirani psiholog te komunikolog te je vlasnik pilotske licence i bivši vojni dužnosnik. Osim godišnjeg džeparca, naslijedio je i  450.000 funti.

Trenutno živi u porodičnom stanu u Parizu za koji ne plaća kiriju, a na raspolaganju mu je posluga. Međutim, nedavno je  izjavio da će se useliti u stan koji će sam plaćati čim bude imao novca za to.

Louis ide na šest odmora godišnje za koje mu otac daje dodatni džeparac, a za to vrijeme odsjeda u porodičnim nekretninama, koje su po cijeloj Evropi i svijetu. Na sudu je rekao da avionske karte za odmore plaća sam. Njegovi roditelji, vojvoda Henri i vojvotkinja Maria Teresa, plaćaju školovanje njegovih sinova te sve troškove zdravstvenog osiguranja.

Osim alimentacije, sud je odredio kako princeza Tessy s djecom može ostati živjeti u stanu koji su za bivši par kupili Louisovi roditelji, i to sve dok najmlađe dijete ne diplomira.

View this post on Instagram

The Wedding of Prince Louis of Luxembourg and Tessy Antony, 29th September 2006. Louis and Tessy were married in two ceremonies: firstly in a civil ceremony at the Grand Ducal Palace and secondly in a religious ceremony at Gilsdorf Church. Tessy wore an off the rack strapless dress from Pronovais with matching gloves which she removed during the ceremony and choosing to go against having a custom designed dress. Their wedding was less of a royal wedding and more of a family wedding. Upon his morganatic marriage, Louis gave up his succession rights and the succession rights for his children. Louis retained his title of Prince of Luxembourg and style of Royal Highness, although his wife and children bore no Royal title. Tessy was granted the title of Princess of Luxembourg and style of Royal Highness on National Day 2009. Louis and Tessy have two children: Prince Gabriel of Nassau born 12th March 2006 (born out of wedlock) and Prince Noah of Nassau born 21st September 2007. On 18th January 2017, the Grand Ducal Court announced their separation and divorce proceedings have begun. Upon their divorce, Tessy will loose her title of Princess of Luxembourg and style of Royal Highness. #princelouisofluxembourg #princesstessyofluxembourg #royalwedding #luxembourg

A post shared by British Royal Family (@unitedkingdomroyalty) on

Louis i Tessy upoznali su se na Kosovu, gdje je ona bila vojnikinja u trupama UN-a, a on je bio u posjeti. Tessy je trenutno na čelu udruženja „Profesori bez granica“ koje je sama osnovala, a na sudu je otkrila kako joj je godišnja plaća 75.000 funti, dok je budžet za nju i dvoje djece 150.000 funti godišnje.

https://www.instagram.com/p/BXV_mpklfz3/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti