Oni su talentirani, inteligentni, plemeniti ali i prelijepi: Najljepši članovi kraljevskih porodica svijeta

Piše: Redakcija

Ljudi iz kraljevskih porodica obično privlače pažnju, ali oni najljepši privlače još više. Pored toga što su talentirani, inteligentni i plemeniti oni su i prelijepi, te svojom ljepotom ostaju zapamćeni u društvu.

Jordanska kraljica Rania

Udala se za kralja Abdullaha II 10. juna 1993. godine i s njim ima četvero djece. Poznata je po svojim učešćima u raznim dobrotvornim i kulturnim aktivnostima. Također je poznata i po tome što koristi društvene mreže poput Facebooka, Instagrama i Twittera.

Diana, princeza od Walesa

Lady Diana Spencer udala se za princa Charlesa u julu 1981., i majka je prinčeva Williama i Harryja. Bila je poznata po svom dobrotvornom radu kao i elegantnom stilu. Poginula je u Parizu 31. augusta 1997. godine, ali je ostala modna ikona i kraljica ljudskih srca.

Rezultat slika za princeza mary

Danska princeza Mary

Ona je supruga prestolonasljednika Danske Frederika. Njihove zaruke i njihov brak bili su predmet velike pažnje medija, koji su sve to nazvali bajkom između princa i žene koja nije kraljevske krvi. Mary je proglašena za Ženu godine 2008., od strane danskog magazina. Ova princeza je svu gotovinu dala u dobrotvorne svrhe.

Rezultat slika za princeza masako

Princeza Masako iz Japana

Masako Owada prvi put se srela sa prestolonasljednikom Japana, Naruhitoom, za vrijeme studija na Univerzitetu u Tokiju. Princ je odmah pao na šarm nove djevojke koju je upoznao, ali ona se nije htjela udati za njega jer bi je to prisililo da odustane od karijere u diplomatiji i ograničilo bi njenu slobodu. Nakon trećeg prijedloga konačno je prihvatila prinčev prijedlog.

Rezultat slika za maharani gayatri devi

Maharani Gayatri Devi iz Jaipura

Obrazovala se u Europi, a Maharani je bila upečatljiva po ljepoti u svojoj mladosti te je odrasla u pravu modnu ikonu. Voljela je jahanje i bila je kako sposobna polo igračica, često je išla u lov, poznata je po kraljevskim zabavama u mladosti. Cijeli svoj život posvetila je filantropskim naporima.

Srodna slika

Princ Philippos iz Grčke i Danske

Princ je najmlađe dijete kralja Constantinea II i kraljice Anne-Marie iz Grčke. Diplomirao je na Univerzitetu Georgetown i trenutno radi u New York-u sa hedge fondovima.

Rezultat slika za grace kelly

Grace Kelly

Grace je bila američka filmska glumica koja se udala za princa Rainiera III te tako postala princeza od Monaka i jedna od najljepših članova kraljevske kuće. Tragično je umrla 14. septembra 1982., ali njen stil i ljepota su ostali zapamćeni, a ona je i dalje primjer mnogim ženama.

Kraljica Letizia

Jedna je od najljepših članova španjolske kraljevske porodice. Bila je profesionalna novinarkaali je ostavila taj posao kada se udala za plemića. Letizia i Felipe VI imaju dvije kćerke.

 

Princ Carl Philip

Živi u Stockholmu sa suprugom i svoja dva sina. Smatra se jednim od najzgodnijih članova kraljevske porodice. Često uživa u sportovima poput plivanja, jedrenja, fudbala i skijanja, a također voli i umjetnost tačnije za dizajniranje i crtanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti