Navike prije spavanja koje morate promijeniti ukoliko želite zdravo mršati

Piše: Redakcija

Dobar san je najučinkovitiji za skidanje kilograma, a osobe koje spavaju noću po osam sati gube dvostruko više tjelesne masnoće od onih koji spavaju po pet sati, iako su u toku dana unosili istu količinu kalorija.

Također i način na koji se pripremate za spavanje utiče na kvalitetu sna, a samim tim i gubitak kilograma. Ukoliko ubacite u vašu večernju rutinu ovih nekoliko savjeta vaš san će uveliko postati bolji a mršat ćete lakše.

Mliječni proizvodi

Ukoliko popijete čašu mlijeka ili jogurta prije spavanja pomoći će vam da ne osjećate glad prije odlaska na spavanje, a u toku noći ovakva vrsta proizvoda bit će hrana za vaše mišiće. Ukoliko izgradite mišiće imat ćete i brži metabolizam a samim tim i trošenje kalorija će se ubrzati.

Rezultat slika za spavanje

Rashladite sobu

Prije nego što se odlučite da je vrijeme za krevet ugasite vaše grijanje, a smanjena temperatura će vam pomoći da lakše utonete u san.

Smanjenje temperature na termostatu nekoliko sati prije odlaska u krevet pomoći će vam da lakše utonete u san.

Vrijeme samo za vas

Poželjno je da u krevet ne odlazite pod stresom i kada ste napeti, zbog toga napravite sebi ugođaj prije samog odlaska u krevet, pročitajte odlomak iz knjige ili radite nešto što će vas smiriti ili pak oraspoložiti. Ovakve aktivnosti oduzet će vam najviše pola sata ali zbog toga će vaš san biti bolji i kvalitetniji.

Rezultat slika za spavanje

Joga prije spavanja

Ukoliko naporno vježbate prije odlaska u krevet to će vam donijeti samo štetu a nikada korist. Ukoliko želite vježbati prije spavanja onda vam preporučujemo lagano rastezanje ili jogu koja vašem tjelu pomaže da se opusti..

Izbjegavajte alkohol prije odlaska u krevet

Alkohol vam itekako može pomoći da zaspite ali vaš san neće biti kvalitetan, jer će vaš san pokvariti probavljanje šećera koji se nalazi u alkoholu.

Rezultat slika za spavanje

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti