Samo jedna godina može promjeniti sve: Od holivudske glumice do jedne od najutjecajnijih žena svijeta

Piše: Redakcija

Prije godinu dana princ Harry i Meghan Markle su objavili svoje zaruke. Do tada i ne baš toliko poznata glumica postala je jedna od najtraženijih osoba na svijetu. Svi su htjeli saznati ko je djevojka koja je očarala princa. Publika se zanimala kako za njen poslovni tako i za privatni život, a tu su se odmah uključili i eksperti koji su posmatrali njeno ponašanje.

Na samom početku Meghan je izgledala poput nevine, stidljive djevojčice, ali kroz godinu dana je stasala u hrabru i samostalnu ženu. Oni koji su pomno pratili njeno ponašanje zaključili su da je bukvalno preko noći uspjela uskočiti u ulogu vojvotkinje. Iako je buduća uloga vojvotkinje zahtjevama mnogo rada, truda i odricanja, Meghan je sve to brzo prihvatila, te na taj način postala jedan od najomiljenijih članova kraljevske porodice.

Amerikanka se brzo privikla na ulogu koja je bila pred njom te smo je jako brzo vidjeli na turnejama po Ujedinjenom kraljevstvu. Mediji su je često hvalili ali i kudili jer je kršila mnoga kraljevska pravila, ali Meghan se nije dala.

Iako je prije samog vjenčanja imala problema sa porodicom i bila na meti raznih skandala Meghan je i to dočekala i ispratila sa smješkom. Znala je koliko je ozbiljna uloga koju je prihvatila. Vjenčanje je propraćeno u cijelom svijetu, a samo nekoliko dana nakon vjenčanja čekale su je nove obaveze.

Sada je vojvotkinja Markle postala jedna od najuticajnijih žena svijeta, zahvaljujući govorima koje je održavala. Uvijek je bila na strani žena i podupirala ih je da se školuju jer na taj način mogu nešto promijeniti u svijetu. Sve ovo je izazvalo da joj se žene dive, stvorila je posebnu vezu s publikom a svoju gestikulaciju je koristila kako bi njena poruka bila autentična i nezaboravna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti