New York: Evo koliko koštaju stanovi iz poznatih serija

Piše: Redakcija

New York je zaista čarobni grad koji se na televiziji prikazuje kao idealno mjesto za život. Kroz serije “Prijatelji”, “Sex i grad”  i “Seinfeld”, Hollywood je navikao prikazati kuće u New Yorku kao udobne apartmane gdje se može okupljati društvo u dnevnim sobama, novinski kolumnisti sebi mogu priuštiti walk-in ormare, a kutije za žitarice mogu ostati otvorene bez ikakve brige od žohara. 

Međutim, jeste li se ikada zapitali kolike su stvarne cijene stanova u New Yorku?

Serija “Djevojke” 

Povezana slika

Hannah Horvath: Lena Dunham možda je smatrala sebe “glasom generacije”, ali baristkinja, koja je na kraju postala slobodna novinarka, vjerojatno sebi ne bi mogla priuštiti kirijuu dvosobnom stanu u četvrti Brooklyn’s Greenpoint. Procjenjuje se da se najam stana kreće od 2.200 do 3.000 dolara. Nedostižan trošak za njen lik koji kao freelance novinar zarađuje manje od 24.000 dolara godišnje.

Shoshanna Shapiro: U seriji glumi Zosia Mamet koja kaže da svoj “Nolita” studio na Elizabeth Streetu plaća 2.100 dolara mjesečno. I u pravu je, stvarna cijena studija u tom dijelu grada stoji od 2.000 do 2.500 dolara mjesečno.

Serija “Prijatelji” 
 
Slikovni rezultat za new york friends apartment
 
Rachel Green i Monica Geller: Pizza, Bagels, 24-satni javni prijevoz. New York City ima sve. Jedna stvar koju Big Apple nema? Masivne stanovi za iznajmljivanje pod nadzorom, gdje žive dvije 20-godišnjakinje i ujedno najbolje prijateljice i njihovi najbolji prijatelji koji im postanu komšije. Rachel (Jennifer Aniston) i Monica (Courteney Cox) žive u zapadnom selu u ulici 90 Bedford Street. Cijena takvog prostranog dvosobnog stana iznosi oko 4.500 dolara mjesečno.
 
Serija “Seks i grad” 
 
Slikovni rezultat za new york sex and the city carrie apartment
 
Carrie Bradshaw: Carrie nikada ne bi poželjela krenuti u prodavnicu cipela kada bi znala kolika je stvarna kirija stana u kojem je živjela.  Kolumnistica, koja je pisala za “New York Star”, plaćala je izrazito nisku najamninu od 750 dolara mjesečno za njenu Upper East Side kuću na 245 E. 73rd Street (iako takva zgrada nije postojala, a snimke eksterijera su zapravo snimljene u West Villageu). Kako bi sebi osigurala stvarnu kiriju od 2.800 dolara mjesečno, morala bi napisati puno više za časopis poput “Voguea”.
 
Povezana slika
 

Pročitajte još