Upoznajte Barrona Trumpa: Prvi dječak koji šeta hodnicima Bijele kuće nakon 60 godina

Piše: Redakcija

Barron Trump (12) najmlađi je sin američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegove supruge Melanije. On je postao prvi dječak koji ima čast da šeta hodnicima Bijele kuće, prvi put skoro nakon 60 godina.

Za razliku od porodice bivšeg predsjednika Baracka Obame, Trump je u Bijelu kuću doveo nešto više članova porodice, odnosno svoje petoro djece iz tri braka.

Najmlađi Barron sve do nedavno je s majkom Melanijom živio u penthausu Trump tornju, na Petoj Aveniji u New Yorku, dok se Donald ranije preselio u Bijelu kući.

https://www.instagram.com/p/BqTH1BQFhV1/

Melania i Donald vjenčali su se godinu dana prije Barronovog vjnečanja. Dječak i njegova majka su se službeno pridružili ocu, a sve da bi on mogao u miru završiti školsku godinu u prestižnoj školi “Columbia Grammar and Preparatory School”. Njegova školarina košta čak 45.000 dolara

Navodno, Barron je doživio veliku promjenu nakon što se uselio u Bijelu kuću, jer je tada bio 10-godišnjak. Zapravo, nije bio previše svjestan promjene koja je bila pred njim.

Slično su se osjećali i roditelji djece iz Barronove škole, a upravnik je izjavio da su oni potpuno van sebe.

https://www.instagram.com/p/BpYYREDl0RU/

– Traže dodatnu zaštitu škole, stalno nas ispituju šta smo učinili u vezi toga. Neki su bili zabrinuti za sigurnost, drugima je išlo na živce što su morali pristati na razne neugodnosti, kao na primjer, da je tokom školskih priredbi jedan lift bio rezerviran posebno za prvu damu – izjavio je upravnik.

Posljedni američki „prvi sin“ koji se šetao Bijelom kuće prije Barrona bio je sin predsjednika Johna F. Kennedyja, JFK Junior. On se uselio 1961.godine kada je još bio beba.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti