Hilary Duff: U smoothieju sam popila posteljicu svoje bebe

Piše: Redakcija

Poznata holivudska glumica Hilary Duff prošlog mjeseca rodila je kćerku, a ovu je vijest s fanovima podijelila putem svog Instagram profila. Naime, sretna majka je otkrila da su za djevojčicu izabrali ime Banks Violet Bair. Hilary već ima šestogodišnjeg sina, a ovo joj je prvo zajedničko dijete s momkom Matthewom Komaom. Odlučila se na prirodni porođaj, u vodi, bez lijekova, a samo 10 dana nakon tog čina za Informed se otvorila i pričala o bebi, a i tome da je popila posteljicu bebe u smoothieju.

View this post on Instagram

Not a care in the world 🦄

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

– To je bilo nešto najljepše što sam ikada popila – rekla je Hilary.

– Nisam popila tako ukusan smmothie više od 10 godina. Bio je bez kalorija. Ispunjen sokom, posteljicom, voćem i svime ukusnim.  

Budući da nije mogla popiti čitavu posteljicu u jednom smootieju, odlučila se da ostatak pije u obliku kockica za led, da bi izbjegla uzimanje tableta.

Čin jedenja posteljice nakon porođaja zove se placentofagija. Radi se o postupku u kojem majka pojede posteljicu, tekućinu i tkivo koji se porode neposredno nakon porođaja djeteta. Posteljica je organ koji se stvara u trudnoći odmah nakon začeća i omogućuje djetetu razvoj i život u maternici.

Zvuči grozno, ali taj je trend u porastu, pogotovo u Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Pročitajte još