U sjeni Georgea, Charlotte i Louisa: Ovo su manje poznati pripadnici mlade generacije kraljevske porodice

Piše: Redakcija

Vijest o trudnoći  vojvotkinje Meghan Markle podstakla je fanove britanske kaljevske porodice da sve više govore o pripadnicima mlade generacije britanskih plemića. Naime, sigurno je da su  princ George, te njegova sestra Charlotte i brat Louis najpoznatiji, te da će im se Harryjevo dijete kada se rodi pridružiti kada je popularnost u pitanju, no, ono što je malo poznato je da u ovoj porodici ima još djece. Zapravo, britanska kraljevska porodica ima ukupno devet mladih članova, a njihova starosna dob je od četiri mjeseca do 14 godina. 

Evo o kome je riječ: 

1. Louise Windsor

Riječ je o kćerki najmlađeg sina  kraljice Elizabethe, Edwarda  i njegova supruga Sophie. Louise je rođena 2003. godine i najmlađa je unuka britanske kraljice. 

Lady Louise Windsor

2. James, Viscount Severn

Riječ je o  Louiseinom bratu koji je rođen 2007. godine. On je najmlađe unuče kraljice Elizabethe. 

3. Savannah Phillips

Riječ je o unuci Elizabethine kćerke Anne. Naime, njeni roditelji su Peter Phillips i njegova supruga Autumn. Savannah je rođena 2010. godine i prvo je praunuče kraljice. 

4. Isla Phillips

Isla je Savannahina sestra koja je rođena 2012. godine. 

5. Princ George 

Poznato je da je George sin princa Williama i Kate Middleton, a ono što je zanimljivo kada je on u pitanju je da je George treći u redu kada je preuzimanje trona u pitanju. Podsjećamo, on je rođen 2013. godine. 

6. Mia Tindall

Riječ je, također, o unuci Elizabethine kćerke Anne. Naime, djevojčicini roditelji su Zara Phillips i njen suprug Mike, a Mia je rođena 2014. godine. 

7. Princeza Charlotte 

Charlotte je sestra princa Georgea koja je rođena 2015. godine. Naime, ona je jedna od najpopularnijih pripadnika mlade generacije britanske kraljevske porodice, a sve zbog simpatičnog ponašanja u javnosti. 

8. Princ Louis

Riječ je o trećem djetetu Williama i Kate, a Louis je rođen 2018. godine. 

9. Lena Tindall

Zara i Mike su u junu dobili svoju drugu kćerku koja je ujedno i najmlađa članica britanske kraljevske porodice. 

Pročitajte još