Zašto se bebe umire kada ih nosamo?

Piše: Redakcija

Vaša beba ne može ništa napraviti za samu sebe i zato se oslanja na vas da ćete se pobrinuti za sve što treba: hranu, toplinu, zaštitu.

Plakanje je način na koji vam govori da nešto treba. Novopečeni roditelji neće odmah znati prepoznati šta je bebi potrebno. No, s vremenom će učiti i naučiti prepoznati različite poruke plača. Kako će beba rasti, pronalazit će i nove načine komuniciranja.

Kad beba zaplače, roditeljski instinkt je podići je i umiriti. Vrlo često one prestaju plakati tek kad ih nosite. Razlog zašto se bebe umiruju nošenjem je jer je nošenje koordinirani set središnjih, motoričkih i srčanih odredbi.

– Dojenčad mlađa od šest mjeseci koju roditelji nose vrlo se brzo umiruje i prestaje plakati te im pada brzina otkucaja srca, u usporedbi s bebama roditelja koji su sjedili – kažu stručnjaci u zaključku svog istraživanja iz 2013.koje je objavljeno u časopisu Current Biology.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti