Većina žena uglavnom nikada neće biti u potpunosti zadovoljno svojim izgledom, ali ponekad malo pretjeruju i ti trenuci ih koštaju dobrog, strastvenog seksa. Dobra vijest je da je najveći problem lošeg seksa upravo taj osjećaj niskog samopouzdanja, a tu prepreku lako možemo da prevaziđemo.

1. Nesigurni ste zbog izgleda

Dopustite mu da voli vaše tijelo. Osim ako ne želite da bude detaljno informisan o svakoj vašoj mani, prestanite da se žalite na prevelik stomak ili guzu punu celulita jer – izuzev ako u ta mjesta svakodnevno ne upirete prstom, on ih neće primijetiti. Ako ste zaista nesigurni ili nezadovoljni svojim izgledom, postoji niz načina kojima takve sitnice možete potpuno da promijenite, ali bar na trenutak pokušajte da ne mislite na njih i volite svoje tijelo onoliko koliko ga voli vaš partner.

2. Opsjednuti ste svojim nesavršenostima

Kao što smo i rekli, žena koja je potpuno zadovoljna svakim djelićem svog tijela i ličnosti vjerovatno nije sa ove planete, ali vaš problem nije u vašim manama već u vašoj opsednutosti tim manama. Radite na jačanju svog samopouzdanja, a u međuvremenu to kompenzujte prigušenim svjetlima, seksi donjim vešom u kojem se osjećate neodoljivo i činite sve kako biste noć učinili ljepšom i uskraćenom za koju negativnu misao.

3. Uskraćujete mu bliskost

Intimnost, fizička i emotivna, vrlo je bitna komponenta svake veze. Ako mu uskraćujete intimnost kao neki način kažnjavanja, samo da biste ga povremeno počastili senzualnim dodirom kad je bio “dobar dečko”, onda ne možete ni očekivati odličan seks. Bliskost je ključan činilac u vezi i ne bi ga trebalo koristiti kao alat kažnjavanja.

4. Nije vam baš do seksa

Odgovor je jednostavan – potrebno vam je više uzbuđenja! Kad je žena uzbuđena, ona uopšte ne razmišlja o sitnicama kao što su celulit i ostale gluposti. Ona je potpuno opuštena i uživa u seksu. Dobra vježba za početak je povez oko očiju i koncentracija na druga čula. Zaboravite na sve što vas muči i na trenutak se prepustite uživanju.

5. Okruženi ste negativnim uticajem

Kako biste uljepšali ličnu sliku o svom izgledu, trebalo bi da počnete da provodite više vremena sa prijateljima koji ne pričaju samo o tijelu. Izađite u grad i idite u bioskop, bavite se sportom, idite u šetnju, plešite, trčite… Radite stvari zbog kojih ćete se stvarno osjećati bolje u svojoj koži. Zbog ovoga će svaki muškarac svisnuti od ljubomore!

6. Od seksa pravite oružje

Ako mu uskraćujete seks zato što nije bio dobar ili vam nije dao ono što ste željeli, onda od seksa pravite oružje, a samim time cjelokupno iskustvo postaje mnogo “jeftinije”. Zaboravite na takve igrice jer bi seks trebalo da bude nešto u čemu oboje uživate.

7. Ne trudite se

To što ste u vezi godinama i što se sad osjećate dovoljno sigurno da pred njim možete da se pojavite bez trunke šminke i u trenerci je super. Ipak, ponekad bi trebalo da se potrudite da se sredite. Nemojte da zaboravite kako ste izgledali na vašem prvom sastanku i potrudite se tu i tamo da mu pokažete da je ta žena još uvijek tu. To znači da se brinete o svom izgledu i tijelu. Zvuči površno, ali muškarci su vizuelna bića.

8. Vodite ljubav samo kad ste uzbuđeni

Ako uvijek čekate da stigne ono pravo raspoloženje da biste se bacili na posao, možda ga nikad nećete ni dočekati. Baš kao i sa vježbanjem, ponekad morate stvari da preuzmete u svoje ruke i sami stvorite pravo raspoloženje. Pročitajte erotski roman, maštajte ili vježbajte kako biste postali energičniji. Na taj način ćete sami stvoriti raspoloženje za seks.