Zanimljivosti

Okrivena tajna duga skoro tri decenije: Kako je Michael Jackson igrao u Simpsonima

Da je danas živ, Michael Jackson bi ovih dana proslavio šezdeseti rođendan. Bio je istinski kralj popularne muzike, postavivši granice u zabavnoj industriji koje još niko nije pomjerio. Sve je to imalo i svoju cijenu, te Jackson preminuo u ljeto 2009., shrvan umorom, skandalima i lošim zdravljem. 

Michael Jackson je bio prije svega odličan muzičar, no bavio se i drugim stvarima, od mode do filma. Zvuči nevjerovatno, ali Jackson se pojavio i u jednoj epizodi popularnih Simpsona.

Matt Groening potvrdio je jednu od najstarijih teorija fanova – onu da je Michael Jackson gostovao u seriji.

Riječ je bila o epizodi Stark Raving Dad iz treće sezone (1991.), u kojoj se pacijent na psihijatriji Bartu predstavi kao Michael Jackson.

-Istina je, s tvojim ocem sam u psihijatrijskoj bolnici-odgovara mu lik koji nimalo ne sliči Kralju popa, ali ispostavilo se kako je glas njegov.

Fanove je zbunilo to što na kraju epizode Jackson nije bio potpisan, nego su zasluge dodijeljene Johnu Jayu Smithu. Nakon godina spekulacija Matt Groening je tokom intervjua za australski TV show The Weekly stao na kraj nagađanjima i potvrdio teoriju fanova.

-Zaista smo ga imali- započeo je Groening o toj epizodi te otkrio kako ga je preminuli Kralj popa lično nazvao, a on nije mogao vjerovati pa mu je poklopio.

Zatim ga je nazvao ponovo i rekao mu kako mu se sviđa Bart te da bi želio gostovati u showu.

-Odradio je show, nije želio da ga potpišemo – bilo je nešto u dogovoru s njegovom diskografskom kućom ili nešto”, prisjetio se Groening.

Zbog toga, kad je njegov lik pjevao, Jackson je imao dvojnika koji je pjevao umjesto njega, dok ga je ovaj gledao i smijuljio se.