Mischa Barton: Završila je na psihijatriji, u pritvoru, bila žrtva osvetničke pornografije, majka ju je potkradala

Piše: Redakcija
 
 
 
 
Kada se Mischa Barton pojavila u svijetu slavnih, vrlo je brzo postala ultimativna ‘it djevojka’. Serija O.C. vinula ju je u zvijezde, izgledala je i oblačila se sjajno, a imala je i harizmu djevojke koja se može nametnuti kao uzor curicama svoje generacije. Obećavala je Mischa i za ozbiljnije projekte, no na samom početku karijere – sve je otišlo nizbrdo.
Povezana slika
Pogrešnu odluku donijela je 2006. godine, napustivši naprasito seriju koja ju je vinula u zvijezde. Odlučila je potom vratiti u Englesku, gdje je rođena, i malo se, kako je rekla ‘istražiti’, upoznati samu sebe. Šta je napravila, ne zna se, no vratila se 2007. godine u Los Angeles i tu su krenuli incidenti.

Slikovni rezultat za mischa barton oc california

Mischa s kolegama iz serije koja ju je proslavila

Barton je u maju te godine pala u nesvijest na zabavi Nicole Richie, a njen glasnogovornik rekao je medijima kako je imala bronhitis pa su joj naškodili antibiotici i kokteli. Nije tu nevoljama ni približno kraj jer je te iste godine privedena zbog vožnje u pijanom stanju.

Povezana slika

Sljedeće dvije godine bori se Mischa s paparazzima, slavom, napisima u medijima. Najavljuje svoje velike povratke na ekran, no ne događa se puno.

Slikovni rezultat za mischa barton

Trajalo je to do ljeta 2009., kada je smještena na psihijatriju. Nije nikada otkrila zašto, no pričalo se da je pokušala počiniti samoubistvo. Kasnije je tvrdila da je bila kod zubara te ju je previše omamio, a kod kuće je popila i tablete za bolove. Niko nije povjerovao.

Slikovni rezultat za mischa barton

Nije joj bilo lako u tom periodu, a bolji dani nisu svanuli ni 2013., kada je prekinula s dečkom, te 2015. kada je tužila svoju majku na sudu. Tvrdila je da joj je mama, nekadašnja menadžerica, lagala o zaradi na filmu koji je snimala 2013. Optužila je tako majku za potkradanje.

Najgori skandali dogodili su se Mischi prošle godine. U januaru 2017. u njen dom je pozvana hitna pomoć. Komšija je zvao 911 i rekao da se Barton ponaša čudno i uznemirujuće. Ona je kasnije objasnila da ju je neko nadrogirao, ubacivši joj drogu za silovanje u piće. Dva mjeseca poslije isplivao je i kućni uradak glumice i njenog bivšeg dečka. Sazvala je konferenciju za medije i rekla da su snimke i fotografije snimane bez njenog znanja.

Slikovni rezultat za mischa barton drunk

Ovih dana viđena je kako izlazi iz teretane. Nekad vitka i mišićava, Mischi je uslijed svih nevolja narušen i fizički izgled te danas ima nešto više kilograma, koje pokušava rješiti vježbom. Dobro je što se mlada glumica uhvatila fizičke aktivnosti, koja je svakako dobra i za mentalnu stabilnost osobe. Možda je baš to put prema njenom potpunom oporavku.

Povezana slika

Nekada je bila na rubu anoreksije

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti