Ženska kriza srednjih godina: Trinaest način da se izborite s njom

Piše: Redakcija

Niko nije rekao da je život jednostavan. Ponekad, mi žene, doživljavamo trenutke u kojima mislimo: “Je li to zaista moj život?” Ali možda tek doživljavate žensku krizu srednjih godina.

Ako mislite da ste upali u žensku krizu srednjih godina, ne brinite. Zapravo, ako iskoristite ovu tzv. krizu u svoju korist, možete se motivirati da postignete ono što ste htjeli, ali niste imali priliku ili ste se previše prestrašili.

Možda ste htjeli postati glumica, ali ste se bojali otići na audiciju ili niste ušli u program koji ste htjeli. A sada, osjećate se nepotpuno, što je posve normalno. Naravno, možda ste malo stariji i mislite da je prekasno, da je vaš život gotov. Pa, prije svega, nikada nije prekasno, a vaš život ne završava sve dok to ne dopustite.

-Znate, imala sam par mentalnih i emocionalnih slomova, a nisam još napunila čak ni trideset. Dakle, vjerujte mi, to se može dogoditi bilo kome, u bilo kojoj dobi. Iako je život lijep i ima nevjerojatne trenutke, donosi i mnogo izazova-piše Love panky.

Sada je vrijeme da učinite ono za što ste konačno shvatili da vam nedostaje u vašem životu. Ali prvo, vrijeme je da shvatite što se stvarno događa. Je li to kriza srednjih godina? Je li to radi hormona? Tko zna, ali ovdje su znakovi koji će vam pomoći da shvatite. To se događa svima nama.

1. Vaši hormoni imaju puno veze s ovim

Postoji razlika između muškaraca i žena kada je riječ o krizi srednjih godina. Žene mogu doživljavati krizu srednjih godina zbog jakog utjecaja hormonalnih promjena u tijelu, budući da se približava menopauza.

Naravno, ako još niste u toj dobi, to bi moglo biti zbog opće faze života i pritisaka koji dolaze s njom.

2. Vaš mozak dvostruko  radi noću

Možda ne možete spavati noću ili se probudite nekoliko puta tijekom noći. Možda razmišljate o stvarima koje niste učinili u životu ili o stvarima koje želite promijeniti. Ovo nije nužno loša stvar ako koristite te misli da se zapravo promijenite i napredujete u svakom pogledu.

Međutim, također biste trebali znati da se to može pripisati i promjenama povezanim s menopauzom. Nije li menopauza super?

3 .Osjećate se kao da ste izvan kontrole

Niste sigurni što vam se događa, osjećate se kao da ste poludjeli. Možda zaboravljate stvari koje obično ne zaboravljate, osjećate ljutnju ili jednostavno želite plakati.

Ovisno o vašoj dobi, možda ćete imati promjene u tijelu dok se bližite menopauzi. Dakle, zbog toga imate osjećaj da gubite razum.

4. Izbezumljujete se zbog svog zdravlja

Nikad se niste primijetili taj madež na ramenu i sada mislite da je to rak. Zapravo ste prilično sigurni da je rak. Razumijem. Iza vas su vremena kada niste brinuli o svom zdravlju i bližite se dobi u kojem se stvari počinju pojavljivati.

Ali samo zato što ste u kasnim tridesetim ili četrdesetima, ne znači da je vaš život gotov.  Uopće!!! Da, budite svjesni svog zdravlja, ali stavljanje sebe pod stakleno zvono znak je krize srednjih godina kod žena.


5. Ne vidite svijetlu budućnost

Postoje slučajevi u kojima svi mislimo da nam budućnost neće biti toliko sjajna. Ali sada kada ste stariji, možda imate partnera i djecu, osjećate da vam je život u osnovi isplaniran, što može biti zastrašujuća realizacija. To također može biti znak da patite od depresije.

Ali život nije statičan. Možete ga skroz promijeniti ako to želite!

6. Osjećate bol

Ovo može zvučati čudno, ali na neki način, to je kao da tugujete. Možda ne znate točno što ste izgubili, ali duboko u sebi osjećate duboku tugu.

Ako osjećate gubitak, trebate razmišljati i vidjeti što mislite da ste izgubili u životu. Iluzije?

6. Prekinuli ste brinuti o svom izgledu

Osjećate da više nema nade za vas. Naravno, bili ste atraktivni u 20-ima i dalje, ali sad ste stariji i osjećate da biste trebali odustati i odlučiti se na trenerku.

Kada prestanete vrednovati svoj izgled, to je čvrsti znak da prolazite kroz osobnu krizu.

8. Osjećate da ste stariji

Pa, nažalost, to je neizbježno. Svi smo stariji. Ali upravo sada, vidite sve bore na licu koje su mnogo jasnije. Gledate se u ogledalu i razmišljate: „Gdje je sve to vrijeme otišlo?“ Međutim, ovo vam neće pomoći u krizi.

Spustite ogledalo prema dolje jer se starenje događa svima nama, to nije nešto što možete promijeniti, već trebate prihvatiti i iskoristiti za duhovni razvoj. Starenje tijela ima svoju dublju svrhu.
9. Ne želite imati seks

Sada vam se seks čini nepotrebnim. Taj smanjeni seksualni nagon mogao bi se pripisati i hormonskim promjenama. To bi također mogao biti znak da ste blago depresivni ako se ne osjećate kao da ste u potpunosti intimni sa svojim partnerom.

10. Postali ste mentalno stari

Nekad ste bili puni duha, ali sada ostajete kod kuće, ignorirate prijatelje i nazivate se starom damom. Usput, to nije točno.

Ako sebi dopustite da mislite da ste stari, tada zapravo radite na tome da postanete stariji. Ako se prema sebi odnosite kao prema starijoj ženi,  postat ćete starija žena.

11. Često razmišljate o smrti

Nekada niste često razmišljali o smrti. Pitate se što se događa nakon što umrete, razmišljate o tome kako ćete umrijeti. Naravno, normalno je i poželjno da ljudi razmišljaju o tim stvarima, smislu, svrsi, smrti. To itekako ima svoj razlog, a sada stiže vrijeme za vašu dušu. Vrijeme za odbacivanje strahova i ulazak u dublje i radosne dimenzije postojanja.

12. Ne osjećate nikakvo uzbuđenje

Kad ste bili mlađi, bili ste divlji. Zabavljali ste se do 06.00 sati ujutro, susretali ste nove i zabavne ljude i niste sutradan brinuli zbog posla. A sada su se stvari promijenile.

Više niste ta osoba. Zapravo, mislite da ste izgubili osjećaj uzbuđenja u svom životu. Ali niste. Vi jednostavno trebate promijeniti svoje stavove o tome što je uzbudljivo.

13. Sve je u vašoj glavi

Vi stvarate krizu u glavi. Da, stariji ste, ali i svi ostali su. Doslovno, ne postoji niko na planeti ko ne stari. Svu paniku ste sami stvorili. Vi ste osoba koja ne vidi pozitivan utjecaj starenja.

Postali ste mudri, znate što vam se sviđa, znate svoja ograničenja. To dolazi samo s iskustvom, piše Atma.hr.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti