Kraljica ili samo supruga? Izvor iz Buckinghamske palače otkriva neizvjesnu Camillinu sudbinu

Piše: Redakcija

Camilla i princ Charles u se vjenčali 2005. godine

Koju će titulu vojvotkinja od Cornwalla nositi nakon što njen suprug prince Charles postane kralj Engleske, pitanje je koje se posljednjih mjeseci sve češće postavlja i izlazi iz granica Ujedinjenog kraljevstva. Većina eksperata se slaže kako je Camilla izvrsno obavljala svoje dužnosti nakon što se udala za princa Charlesa. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je postigla i ono što se u početku činilo nemogućim – osvojiti naklonost Britanaca. Dickie Arbiter, televizijski i radijski komentator britanske kraljevske porodice za online izdanje španskog HELLO! magazina pojašnjava kako bi se ova situacija mogla razvijati u budućnosti.

Arbiter s pokojnom princezom Dianom

Princ Wiliam i Camilla

Arbiter s princom Charlesom

-Imajte na umu da dolazak Camille do britanske kraljevske porodice nije bio nimalo lak, sjetite se samo demonstracija na ulicama Windsora kada se par prvi put pojavio Gradskoj vijećnici, a potom i u dvorcu. S obzirom da javnost nije bila zadovoljna Charlesovim drugim brakom, Camilla se u medijima i na kanalima društvenih mreža oslovljavala samo kao buduća princeza – supruga. Međutim, takva tituliranja su uklonjena sa svih službenih informacionih kanala, što bi moglo ukazivati na mogućnost da u budućnosti ona ipak postane “supruga kraljica” – pojašnjava Arbiter.

On naglašava kako je Camilla bila velika podrška suprugu od njihovog vjenčanja 2005. godine i da je od tada do danas izvrsno obavljala svoje službene dužnosti.  

-Ona je pametna žena, vjeruje u stvari koje se mogu promijeniti i ne gubi vrijeme na one koje se ne mogu uraditi. U svom prvom braku, kao žena pripadnika vojske, navikla se na suočavanje s ljudima i njihovim problemima. To iskustvo joj je jako pomoglo u humanitarnom radu – kaže Dickie Arbiter, opisujući Camillu kao osobu koja će sigurno postavljati precizna pitanja, i biti zainteresirana za stvari.

– Dobar je komunikator, vrlo lako razgovara s ljudima iz svih sfera života. Ona također ima dobar smisao za humor i zabavu – govori Dickie.

Ona je pametna žena, vjeruje u stvari koje se mogu promijeniti i ne gubi vrijeme na one koje se ne mogu uraditi. U svom prvom braku, kao žena pripadnika vojske, navikla se na suočavanje s ljudima i njihovim problemima

Camilli u prilog ide i činjenica da ju je javno pohvalio i princ Harry, koji je lijepim riječima opisao njihov odnos, i time pokazao kako je naslijedio veliko srce od svoje majke, nikad prežaljene princeze Diane, koja je 1995., poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu, i koja nije imala sretan brak s njihovim ocem, princom Charlesom.

-Ona je divna žena i našeg oca je učinila veoma sretnim. Mislim da je to najvažnije. William i ja je mnogo volimo – prenosi Harryjevu izjavu eksperti koji su radili na dugo očekivanoj biografiji „Harry biography: conversations with the Prince“.

Camilla, tvrdi Arbiter odlično obavlja službene dužnosti

Riječ kraljice Elizabethe II vjerovatno će biti posljednja

Duga karijera Dickiea Arbitera, bivšeg glasnogovornika kraljice (do 2000. godine), daje mu za pravo da zaključuje mogući rasplet  Camilline sudbine.-

-Kada su najavili svoje vjenčanje 2005. godine, kraljevska palača dala je jasno do znanja kako će Camilla nakon što princ Charles postane kralj biti samo princeza- supruga. Ali ta vijest je dolazila osam godina nakon Dianine smrti, osjetljivost je još uvijek bila velika. Javnost se morala umiriti. Međutim, sada je već 21 godina od smrti Diane i javnost je promijenila mišljenje o Camilli, više je prihvaćaju sada nego naprimjer prije 13 godina. Vojvotkinja se svojim radom pokazala kao dobra podrška svome mužu i kraljici, postajući važan stub zemlje i monarhije. Stoga, kad taj dan napokon dođe, Camilla će zauzeti svoje mjesto pokraj svoga supruga, ne kao princeza -supruga, već kao kraljica -supruga – zaključuje Arbiter.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti