Uznemirujući obdukcijski nalazi o smrti nekoliko holivudskih zvijezda

Piše: Redakcija

Mnogi vjeruju kako je Heatha “ubila” uloga Jockera

Glumac Heath Ledger je umro je iznenada, u 28. godini života. Njegov prerani odlazak desio se u trenutku kad je tek završio snimanje filma „The Dark Knight“ 2008. godine, u kojem je maestralno utjelovio lik Jokera, za kojeg je posthumno i nagrađen Oscarom za najboljeg sporednog glumca. Australski glumac se toliko posvetio istraživanju svoga lika, da se potpuno isključio iz vanjskog svijeta.  

-Sedmice je provodio zatvoren u hotelskoj sobi. Volio je „zaroniti“ u svoje likove, ali ovoga puta čini se da je pretjerao – kazao je Heathov otac u dokumentarcu „Heath Ledger: Too Young To Die“.

Mnogi i danas vjeruju kako je igranje Jokera ubilo Hetaha, međutim, njegova sestra tvrdi kako je njen brat u to vrijeme bio sve samo ne depresivan.

-Nije bio depresivan, zapravo je bilo suprotno. Šokiralo me je što su ljudi to čak i mislili – kazala je ona.

Heath Ledger je umro sa samo 28 godina

Ono što je stvarno ubilo Ledgera, a što je pokazala zvanična medicina i autopsija je kombinacija lijekova koje je unio u svoj organizam; oksikodon, hidrokodon, diazepam, temazepam, alprazolam i doxilamin.

-Zaključili smo da je uzrok smrti nesretan, odnosno, da je posljedica zloupotrebe lijekova izdatih na recept – kazali su iz kancelarije medicinskog istražitelja New Yorka za „The Telegraph“.

Hollywood je bio šokiran smrću Paula Walkera

Smrt Paul Walkera, zvijezde filma „Brzi i žestoki“  2013. godine je šokirala Hollywood, naročito zbog načina na koji je glumac stradao. Walker je poginuo kada se Porsche Carrera GT u kojem je sjedio kao suvozač zabio u ulični stub pri brzini od oko 100 km/h, i kada se gotovo prepolovio prije nego što je eksplodirao i pretvorio se u plamen. Vozač, Roger Rodas, također je stradao na licu mjesta. Njegova obdukcija je otkrila kako je vrh lobanje toliko oštećen da u njoj više nije bilo mozga. Obdukcijski opis smrti Paul Walkera jednako je uznemirujući.

Auto u kojem su poginuli Paul i vozač Roger Rodas

Kako piše „Daily Mail“, LA County Coroner (Odjel medicinskog istraživanja), je naveo kako je glumac pronađen u bokserskom stavu, dok službeni opis smrti kaže da je preminuo od kombinacije traumatskih i toplinskih povreda. Njegov obdukcijski izvještaj je obiman, i u njemu se navodi kako su kod glumca slomljene mnoge kosti, te da je njegovo tijelo bilo u toliko lošem stanju da se nijedan organ nije mogao donirati. Nikakvi tragovi droge nisu pronađeni u njegovom organizmu.

Brittany Murphy sa suprugom koji je umro pet mjeseci nakon nje

Glumica Brittany Murphy imala je samo 32 godine kada je preminula od onoga što je njena obdukcija proglasila upalom pluća. Izvještaj patologa pokazuje da je Murphy bolovala od anemije pogoršane teškim menstrualnim ciklusima, što je njeno tijelo činilo slabim i sklonim infekciji.

-Kada se Brittany srušila u kupaonici, vjerojatno nije bilo šanse da je spasi bilo koji bolničar, ali da je u bolnicu dovedena 24 sata ranije, i da je intravenozno uzimala lijekove, postojale bi vrlo dobre šanse da ona i danas bude ovdje s nama – kazao je patolog dr. Richard Shepherd.

Obdukcija je pokazala kako je Brittany umrla od upale pluća

 

Međutim, glumicin otac Angelo Bertolotti, koji je također bio među osumnjičenima za smrt kćerke, naročito što je nakon samo pet mjeseci, pod istim okolnostima umro i glumicin suprug, tvrdi drugačije. On navodi kako je njegova kćerka trebala protuotrov jer ju je ubica otrovao. Bertolotti je kazao kako su njegovu kćerku i zeta ubili vladini službenici nakon što su javno podržali zviždača.

-Jednostavno dvije osobe ne umiru u takvim okolnostima – zaključio je.

 

Pročitajte još