Angelina Jolie i Brad Pitt: Kako su stvari u njihovom odnosu izmakle kontroli

Piše: Redakcija

Jolie i Pitt: Velika ljubav dobila je sudski epilog

Kada su Angelina Jolie i Brad Pitt 2005. godine obznanili da su u ljubavnoj vezi, Hollywood je bio na nogama. Njihova veza značila je kraj Bradovog braka s miljenicom američke publike Jennifer Aniston.

Gotovo da nije bilo medija koji svakodnevno nije objavljivao po neku pikanteriju ove iznenadne ljubavi, mjeseci su prolazili, Angelina i Brad su dobili i svoje prvo biološko dijete, kćerkicu Shiloh. S vremenom, javnost je postala blagonaklona prema zlatnom paru. Nakon godina veze i zajedničkog života, uslijedilo je i njihovo vjenčanje na jugu Francuske, gdje su zajedno kupili imanje i uz glumu počeli se baviti proizvodnjom ekskluzivnih vina.

A, onda šok. Najpopularniji holivudski par prije dvije godine priznaje – našem braku je došao kraj!

 

Velika ljubav je došla na kušnju, neslaganja među partnerima se nisu mogla riješiti. U cijelu priču su uključena djeca; troje bioloških, kćerkica Shiloh i blizanci Vivienne i Knox, te troje usvojene, Maddox, Pax Thien i Zahara. Brzinom svjetlosti počele su se širiti glasine kako je Brad, navodno, fizički i verbalno zlostavljao najstarijeg sina Maddoxa tokom jednog avionskog leta, neposredno pred objavu o razvodu. Istraga je provedena i Ured za brigu o porodici i djeci u Los Angelesu je zaključio da nema apsolutno nikakvih dokaza za takve optužbe.

Brzo nakon razvoda, Brad je dao veliki intervju za „GQ Style“ u kojem je prvi put progovorio o raspadu braka s Angelinom kao i o ovisnosti o alkoholu. Razvod od Angeline usporedio je sa “smrću”.

– Za mene je ovo razdoblje života bilo vrijeme u kojem sam tražio svoje mane i slabosti te sve krive poteze i pokušao postati bolji čovjek – priznao je, dodavši da je u braku s Angelinom veliki problem bila njegova ljubav prema alkoholu.

– Iskreno, mislim da sam mogao napiti svakog Rusa da padne ispod stola od svoje vodke. Bio sam profesionalac. Bio sam stvarno dobar. I da, moje opijanje je postalo problem. Sretan sam. Ne pijem već šest mjeseci – kazao je.

Nakon ovog intervjua postalo je jasno da je brojna porodica živjela daleko od idile koja se mogla vidjeti na njihovim porodičnim fotografijama.

Mnogi su mislili kako će dvoje profesionalaca, velikih zvijezda i ljudi koji se brinu o šestero djece, vrlo brzo naći zajedničku riječ na sudu i provesti brak kraju na civiliziran način. Međutim, to se nije desilo.

Brad priprema sina na dan svog vjenčanja s njihovom mamom

U vrijeme bračne sreće Jolie se odlično slagala sa Bradovim roditeljima

Da su stvari izmakle kontroli, dalo se vidjeti prošle sedmice kada je portal TMZ objavio kako se Angelina i Brad sada na sudu spore u vezi alimentacije. Angelina je optužila Brada da nije platio značajnu sumu alimentacije, što je odmah negirao glumčev advokat, kazavši da je njegov klijent Angelini posudio osam miliona dolara kako bi kupila kuću u kojoj danas živi s njihovom djecom. Također je dodao kako je Brad od 2016. godine do danas za nju i djecu platio račune u vrijednosti od 1,3 miliona dolara. Angelinine poteze je nazvao manipulacijom medijima i željom da prikaže Brada kao neodgovornog oca.

Angelinini advokati, međutim, pričaju sasvim drugu priču i tvrde kako je glumica nakon razvoda bila primorana iseliti iz kuće s djecom, jer je Brad odlučio kuću zadržati. Nakon što je od njega tražila da učestvuje u kupovini kuće, odgovorio joj je da će to učiniti, ali u vidu pozajmice. Navodno, Brad naplaćuje ratu s kamatama.

Angelina i Brad važili su za savršen par

– Angelina će, naravno, ispoštovati uslove pozajmice, međutim, pozajmica nije alimentacija i ne bi se smjela tako predstavljati” – kažu Angelinini advokati.

Kako će se situacija dalje razvijati, teško je predvijeti, ali da će ovo biti razvod u kojem će mnogo prljavo rublje isplivati na površinu, jasno je već sada.

 

Pročitajte još