Potpredsjednica je uspjela: Julia pobijedila karcinom i vratila se na posao

Piše: Redakcija

Glumica i producentica Julia Louis-Dreyfus vratila se na posao. 57-godišnja komičarka se godinu bori s karcinomom dojke, zbog čega je nakratko napustila snimanje serije „Potpredsjednica“. Ali, sada nakon što je uspješno prošla kemoterapiju i operaciju, na radost brojne ekipe, optimistična i uvijek vesela Julia je ponovo na setu, mjestu koje ona neizmjerno voli. Koliko je serija „Potpredsjednica“ važna u karijeri ove glumice, potvrđuje podatak da je za nju dobila 11 Emmyja. Ovime je Julia oborila rekord, i postala glumica s najviše osvojenih Emmyja u historiji dodjele ove nagrade. No, kako sreću, nekad u korak prati i nesreća, samo dan nakon dodjele nagrada prošle godine, Julia je obznanila da joj je dijagnosticiran karcinom dojke.

– Jedna od osam žena oboli od raka dojke,danas sam ja jedna od njih. Dobra vijest je da sam okružena brižnim prijateljima te da,zahvaljujući sindikatu,imam sjajno zdravstveno osiguranje. Loša vijest je da nisu sve oboljele žene i muškarci te sreće. Zato se moramo boriti protiv raka,ali i da zdravstveno osiguranje bude dostupno svima – napisala je prošle godine na svom lnstagramu jedna od najplaćenijih TV glumica danas,koju naša publika pamti i po hit serijalu „Seinfeld”.

Julia s ekipom serije “Potpredsjednica”

Nakon što joj je dijagnosticiran karcinom Julia isključivo vodi zdrav život

Odmah nakon što je javnost saznala za dijagnozu,glumici i producentici su počele pristizati poruke podrške. Među njima i ona od bivše američke sekretarke Hillary Clinton i bivšeg američkog potpredsjednika Joea Biddena.

– Mi potpredsjednici se držimo zajedno. Supruga Jill i ja,svi Biddeni smo uz tebe Julia – napisao je Bidden.

56-godišnja glumica u karijeri je zaradila blizu 200 miliona dolara i nerijetko je,u želji da pomogne, novac uplaćivala na račune neprofitnih organizacija kao što su Children’s Tumor Foundation, za pomoć djeci oboljeloj od tumora i StandUp To Cancer koja daje podršku u pronalaženju lijeka za rak.

Jedna od osam žena oboli od raka dojke,danas sam ja jedna od njih. Dobra vijest je da sam okružena brižnim prijateljima te da,zahvaljujući sindikatu,imam sjajno zdravstveno osiguranje. Loša vijest je da nisu sve oboljele žene i muškarci te sreće. Zato se moramo boriti protiv raka,ali i da zdravstveno osiguranje bude dostupno svima – napisala je prošle godine na svom lnstagramu jedna od najplaćenijih TV glumica danas,koju naša publika pamti i po hit serijalu „Seinfeld”

Prošle godine je Julia bila ta koja treba lijek. No,za novac nema razloga da se brine,osim što je zaradila milione kao glumica,također potječe i iz imućne porodice. Julijini roditelji su se razveli kad joj je bila samo godina. Ostala je živjeti s majkom Judith, književnicom koja je veliki dio života posvetila radu s djecom s posebnim potrebama,no, njen otac, francusko-američki milijarder Gerard Louis-Dreyfus, iako se razišao od njene majke, nikada nije dozvolio da Juliji fali bilo šta u životu. Tako Julia ne samo da je odrasla u bogatstvu, već je prošle godine, nakon što joj je otac umro, postala suvlasnica porodične kompanije Louis-Dreyfus Group, osnovana davne 1851., s godišnjim pro- metom od 64 milijarde dolara.

Julia sa suprugom Bradom  2015. godine na after partyju dodjele Emmy nagrada u Los Angelesu

No, osim novca, u liječenju je važna i podrška najmilijih, što Juliji ne nedostaje. S komičarem Bradom Hallom u braku je od 1987. godine i imaju dvojicu sinova, Henryja i Charlesa. Svi oni daju veliku podršku glumici i producentici, koja je odlučna da iz ove bitke izađe kao pobjednik. Sudeći prema njenim posljednjim fotografijama čini se da je uspjela u tome.

 

Pročitajte još