Turbulentan život Whitney Houston: Da je živa, muzička diva danas bi slavila 55. rođendan.

Piše: Redakcija

Riječ je o Whitney Houston, čiji je život prekinut sa samo 48 godina, 11. februara 2012. godine. Pjevačica se utopila u hotelskoj kadi uslijed zloupotrebe droge, a brojne biografije koje su se pojavile nakon njene smrti otkrile su šokantne detalje iz njenog života.

Whitney Houston (Foto: Getty)

Sve je počelo već u ranom djetinjstvu, kada je pjevačicu navodno seksualno zlostavljala rodica Dee Dee Warwick, a takve je tvrdnje prvi iznio film “Whitney” redatelja Kevina Macdonalda, koji tvrdi da mu se o tome povjerio polubrat pjevačice Gary Garland, koji je i sam trpio zlostavljanje.

Whitney Houston (Foto: Getty)

Nakon romanse s glumcem i komičarom Eddiejem Murphyjem Whitney je započela vezu s pjevačem Bobbyjem Brownom, kojeg je upoznala 1989. godine na jednoj dodjeli muzičkih nagrada. Par se vjenčao već 1992., a u braku su bili do 2007. Njihov je odnos sve vrijeme bio vrlo turbulentan, a porodica i prijatelji tvrde kako ju je Bobby povukao na dno jer nikada nije mogao biti zvijezda poput nje. Posebno to nije mogao nakon što je ona snimila legendarni film “Tjelohranitelj” 1992. godine s Kevinom Costnerom, kada su navodno i počeli problemi.

– Njegov imidž zločestog dečka jako se sviđao Whitney. On je bio crni dečko iz kvarta, onaj od kojeg bi mame skrivale svoje kćeri – jednom je prilikom izjavio brat preminule pjevačice.

Whitney Houston (Foto: Profimedia)

Par se često svađao, zajedno opijao i drogirao, a navodno i fizički sukobljavao, a u tome ih nije obuzdala ni kćer Bobbi Kristina, koju su dobili 1993. godine. Ona je svijet napustila sa samo 22 godine, i to gotovo identično kao njena majka – u kadi nakon prekomjernog uzimanja narkotika. Preciznije, nakon što je pronađena u kadi s licem prema dolje, provela je 6 mjeseci u komi, a potom je umrla u bolnici, nikad ne uspjevši objasniti šta se točno dogodilo. No, njena se smrt ubrzo počela tretirati kao ubistvo, a glavni osumnjičenik bio je njen dečko Nick Gordon, obzirom da je Bobbi pronađena s masnicama na licu i tijelu. Da stvar bude još bizarnija, Nick je posvojeni sin Whitney Houston, a advokati su tvrdili kako joj je on dao koktel droga tog kobnog dana.

Bobbi Kristina Brown (Foto: Getty)
Robyn Crawford (Foto: Profimedia)

– Problem u njihovoj vezi bila je činjenica da su poticali svoje ovisnosti – ona se u vezi još više drogirala, a on još više opijao – otkrili su izvori bliski paru, iako nije tajna da je diva drogu počela konzumirati i prije nego je upoznala Bobbyja, dok je majku pratila na njenim nastupima i to već sa 16 godina. Iako je svima bilo jasno da se par međusobno uništava, kao i svoju kćer koja je sve to gledala, oni bi uvijek pronašli način kako da ostanu zajedno, sve do 2007. godine kada su odlučili definitivno prekinuti.

– Whitney je bila očajna što nije uspjela spasiti njihov brak uprkos svim problemima, ali oboje su i odbijali otići na liječenje – otkrila je njena bivša asistentica.

– Postala je opsjednuta time gdje je i šta radi. Nije mu vjerovala, a emotivni stres manifestirao se tako da je postupno sve više gubila živce. Bila je nesretna, više na njenom licu niste mogli vidjeti onaj smiješak kao prije –  otkrio je 2015. godine David Roberts, dugogodišnji tjelohranitelj Whitney Houston, koji je tvrdio i kako malena Bobby u takvom ozračju nije imala šanse za uspjeh.

– Posmatrao sam Bobbi Kristinu dok je još bila djevojčica kako trči hodnicima hotela u kojima su odsjedali, okružena beskrupuloznim likovima koji su trebali paziti na nju. Tada sam se već brinuo za njenu budućnost. Kada sam čuo šta joj se dogodilo, nisam bio iznenađen, bio sam ljut. Sve dobro što je Bobby Brown imao u životu uništio je – karijeru, Whitney, a sada i Bobbi Kristinu. Ona je još jedna žrtva njegove toksične naravi – rekao je tada za The Daily Mail.

Whitney Houston (Foto: Getty)

Njen problematični suprug, koji je postao problem i njenim saradnicima, posebno na turnejama, jer je htio kontrolirati sve što ima veze s njegovom talentiranom suprugom, jednom je prilikom izjavio kako je Whitney “bila ukleta od trenutka kad se rodila”. Iako njena porodica i prijatelji nikada nisu rekli da je Bobby kriv za njenu ovisnost, slažu se u tome da je igrao veliku ulogu u njenom samouništenju.

Brown je u braku s Aliciom Etheredge od 2012. godine, a tvrdi da smrt svoje bivše supruge i kćeri nikada neće preboljeti. 

Prisjetimo se ovo prelijepog glasa:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti