Holivudske zvijezde šalju apel Ivanki Trump: Zaustavite razdvajanje porodica!

Piše: Redakcija

Ivanka je ranije izjavila kako se ne slaže s politikom razdvajanja porodica

Ivanka Trump je jedna od savjetnica svoga oca Donalda Trumpa, s tom ulogom je i postala stanovnica Bijele kuće. Iako u većini odluka podržava svoga oca, ima trenutaka, istina rijetkih kada se ne slaže s odlukama koje kao predsjednik donosi. Jedna od takvih je i razdvajanje djece imigranata od roditelja, o čemu su brujali svi svjetski mediji. Zvaničnu politiku Bijele kuće osudio je cijeli svijet. S njom se nije složila ni Ivanka kazavši na jednoj od press konferencija kako je trenutak kad je donesena ta uredba prema kojoj je 2.500 djece imigranata razdvojeno na američkoj granici od svojih roditelja za nju bio jedan od najgorih trenutaka.

Glumica Amy Schumer putem društvenih mreža nastoji utjecati na Ivanku

Model Alexa Chung pridružila se zvijezdama i traži zaustavljanje razdvajanja djece od roditelja

Ljudi nisu zadovoljni, te i dalje izražavaju svoje negodovanje. Zato koriste društvene mreže. Zanimljivo svoj glas protiv ovakve politike su digle i zvijezde, među njima za sada su najglasniji glumica Amy Schumer, glumac George Takei i model Alexa Chung koji su pod sloganom „Draga Ivanka“ iskoristili svu moć društvenih mreža i kćerki američkog predsjednika se obratili s porukom na Twitteru. Ovime su pokušali dorpijeti do nje, da iskoristi svoj utjecaj i pomogne u rješavanju ove, za mnoge porodice mučne situacije.

Pismo koje je Amy Schumer putem Twittera uputila Ivanki Trump

Ona glasi: „Draga Ivanka, rekli ste da je razdvajanje porodica “jedno od najgorih trenutaka” za vas. Ova kriza se nastavlja. Trenutno, 572 djece nije pronašlo svoje porodice. Dijete je umrlo nakon razdvajanja. Oko 400 roditelja je deportirano bez svoje djece. Bilo je brojnih optužbi za fizičko i seksualno zlostavljanje u pritvoru. Psihotropni lijekovi su se davali djeci u pritvoru bez pristanka roditelja. Te ružne aktivnosti su se dogodile pod upravom politike vašeg oca i pod vodstvom sekretara Nacionalne sigurnosti Nielsena. Prekinite ove rasističke, neljudske i pretjerane zloupotrebe! Molimo vas da zatražite ostavku sekretara Nielsena”, navodi se u pitanju upućenom Ivanki.

O svemu što je navedeno u poruci upućenoj Ivanki pisali su američki mediji, između ostalih i ugledni „The New York Times“.

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti