Supruga ubice Johna Lennona: Znala sam da će biti ubijen 2 mjeseca unaprijed

Piše: Redakcija

Medicinska radnica Gloria Hiroko Chapman (67), supruga Marka Chapmana (62), koji je ubio muzičara Johna Lennona, priznala je kako je znala da će njen suprug ubiti člana Beatlesa dva mjeseca prije nego se to dogodilo.– Kad sam čula da je u New Yorku došlo do pucnjave i da je Lennon ubijen, odmah sam znala da je moj Mark kriv za to – ispričala je za Mirror.

Ona je dodala je da je Mark više puta planirao da ubije pjevača, a Glorija ga je od toga uspjela odgovoriti.

– Nakon što je prvi put poželio da ga ubije, došao je kući sav preplašen. Rekao mi je da je odustao jer me previše voli – tvrdi Gloria.

Istakla je da je na kraju odlučio da ubije nekadašnjeg člana Beatlesa kako bi njegovo ime postalo poznato u svijetu.

 

Pjevač je ubijen 8. decembra 1980. Chapman je u Lennonu u leđa ispalio četiri metka. Ubicu je nerviralo što je slavni Britanac izjavio da su Beatlesi “popuarniji od Isusa”.

Vjerski fanatik osuđen je na zatvorsku kaznu u rasponu od 20 godina do doživotne kazne u američkom gradu Aldenu, a u više je navrata tražio da ga puste na slobodu.

Do 2016. vlastima je uputio devet zahtjeva sa uslovnu kaznu, ali je svaki odbijen. Ovog mjeseca ima ponovo pravo da traži da ga puste na slobodu nakon 38 godina.

– Nije bitno koliko će moj Mark ostati u zatvoru, ja ću ga čekati – kaže gospođa Chapman koja je rekla i da strahuje da bi Lennonovi fanovi htjeli da se osvete.

Ona je dodala i kako joj vjera ne bi dopustila da napusti supruga. Par se vjenčao 18 mjeseci prije nego je Mark ubio Lennona. Sve ove godine, ona supruga posjećuje u zatvoru.

Fateful meeting: Lennon signs a copy of his Double Fantasy album for Mark David Chapman, who would be waiting for the star six hours later in the same spot - outside New York's Dakota apartments building

Mark je čekao Lennona ispred njegove zgrade u New Yorku

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti