Iznenada je umrla McQueenova muza: Život ispunjen tugom i mučenjem

Piše: Redakcija
 

Manekenka Annabelle Neilson preminula je u 50. godini života. Tijelo je pronađeno u njenom domu, policija je rekla da smrt nije sumnjiva, prenosi Daily Mail.

Manekenka koju je Kate Moss (44) smatrala sestrom. Jedna od najpoznatijih Britanki čije ime je bilo sinonim za šik, eleganciju i nepresušnu energiju u svijetu mode u periodu od 1990. pa do 2000., Annabelle Neilson je bila jedna od elitnih muza Alexandera McQueena.

Annabelle je posljednja vidjela modnog dizajnera Alexandera McQueena živog prije njegovog samoubistva 2010, čija ju je smrt skrhala budući da je bila njegova muza dugi niz godina.

– Bio je moj brat, moj dečko, moja srodna duša. Većinu vremena su me ljudi zvali gospođa McQueen. Često smo dijelili isti krevet – rekla je za Daily Mail 2015. Dodala je da je bila sretnija s njim nego s bilo kim drugim, te da ju je čak zaprosio, ali je odbila i zažalila zbog toga.

Šokirala je javnost kad se 1994. vjenčala s  Natom Rothschildom. Upoznali su se na plaži u Indiji, a Natovi roditelji su bili zaprepašćeni njegovim “vulgarnim” izborom supruge. Bili su u braku tri godine, a nakon razvoda manekenka je dobila ogromnu svotu novca.

Traume vuče iz mladih dana. Mediji pišu da je britanska aristokratkinja u djetinjstvu bila ozbiljno zlostavljana, a njen napadač ju je vezao za drvo i tukao satima. Nakon tog traumatičnog iskustva ušla je u svijet droge još kao tinejdžerka, a s navršenih 16 godina postala je zavisna od heroina.

– Na neki način, heroin me je spasio jer inače bih se ubila – rekla je jednom prilikom.

Slikovni rezultat za Annabelle Neilson

Bila je dobra prijateljica s Kate Moss i Naomi Campbell

Pogledajte neke od najboljih radova Alexandera McQueena:

Pročitajte još