Gdje je danas Lindsay Lohan? Od slatke djevojčice do problematične zvijezde

Piše: Redakcija
 
 
Lindsay Lohan napunila je 32 godine. Mnogi je pamte kao preslatku djevojčicu koja je glumila u hitovima kao što je “Zamka za roditelje”, a onda i kao teen ikonu u “Zločestim djevojkama”. Imala je uspješnu filmsku karijeru, ali u jednom je trenutku postala nemirna. Baš kao i svaka tinejdžerica.

No, Lindsay je odrastala pod budnim okom fotografa i svjetskih medija koji su pratili svaki njen korak. Svako pijanstvo zabilježeno je na stranicama tabloida i to je bilo previše za nju. Kao i za mnoge mlade zvijezde koje su umjesto normalnog djetinjstva imale karijeru.

Više puta završila je na rehabilitaciji, liječila se od alkohola i ovisnosti o drogama, imala javne nervne slomove…

Čak i kad se činilo da se sve malo smirilo, punila je tabloide bizarnim pričama, saznalo se da dio vremena provodi u Dubaiju, a onda se počelo šuškati da je prešla na islam.

https://www.instagram.com/p/BknEXLBgOr5/?utm_source=ig_embed

Zaručila se s ruskim bogatašem Egorom Tarabasovim, no nije sve bilo bajka. Zaručnik ju je fizički napao dok su bili na odmoru u Grčkoj. 
Nakon toga potpuno se povukla.

Iako nije potvrdila da je prešla na islam, u razgovoru za New York Times Lindsay kaže da se preselila u Dubai jer je htjela pobjeći od Hollywooda. Jedan od razloga zašto je odabrala Dubai je i činjenica da su tamo zakoni o fotografiranju i kršenju privatnosti osoba jako strogi.

– Kad te fotografi stalno prate počneš biti paranoičan. Dubai je moje sigurno mjesto, tu imam tišinu i sigurnost, a to mi je trenutno najvažnije – rekla je Lindsay, koja nije prestala glumiti, ali pomno bira uloge i više se posvetila poduzetništvu.

https://www.instagram.com/p/BjtFiACgNSm/?taken-by=lindsaylohan

Prvo se počela baviti televizijskom produkcijom, a onda je postala suvlasnica noćnog kluba u Ateni. Prije samo nekoliko sedmica postala je vlasnica beach bara na grčkom otoku Mikonosu.

Upravo na plaži Kalo Livadi gdje je njen Lohan Beach House bar prije nekoliko godina napao ju je tadašnji zaručnik.

– U tom trenutku odlučila sam preuzeti kontrolu nad svojim životom. Rekla sam si da ću preuzeti tu plažu, bit će moja. I uspjela sam – kaže Lindsay, čiji je beach bar vrlo uspješan već u prvih nekoliko sedmica od otvorenja, a već planira otvoriti i jedan na Rodosu.

– Ne želim da me iko osuđuje. Moja gluma je dobra, volim raditi, samo ne želim više biti u centru pažnje. Ne želim da javnost zna išta o mom privatnom životu. Ja sam normalna, draga osoba. Dobra osoba. Nemam loše namjere. A moja prošlost mora ostati u prošlosti i ljudi se moraju pomiriti s time. To mi je najvažnija stvar sada – kaže Lindsay.

https://www.instagram.com/p/BjkjJVpjVOO/?utm_source=ig_embed

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti