Džanan Musa za AZRU: Teletović mi je pokazao šta je pravo prijateljstvo

Piše: Redakcija

 

Zadnje riječi kluba su glasile: “Nemaš dozvolu kluba da ideš”. To me jako potreslo. Moja sva porodica će biti u Tuzli da bodri reprezentaciju. Disat ću s njima svaki minut. Ne moram ni spominjati koliko im sreće želim.

Sve nas je rastužila vijest da naš trenutno najtalentiraniji mladi košarkaš Džanan Musa neće predvoditi Reprezentaciju BiH u dva odlučujuća susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Iako je već spakovao kofere za povratak kući, zbog obaveza prema novom klubu „Brooklyn Nets“, koji ga je izabrao na NBA draftu prošle sedmice, te sada polaže NBA prava na našeg mladog asa, Džanan mora ostati u Americi.

Dok sumira utiske i čeka potpisivanje ugovora u novom klubu, Musa je našao vremena i za naš magazin. Iz svog novog, njujorškog doma govorio je o utiscima s NBA drafta, očekivanjima od novog kluba, porodici, te o tome kako se snalazi u novom okruženju.

– Kada se jedan klub poput „Brooklyn Netsa“ odluči za tebe i kada čuješ svoje ime na proglašenju…, to je zaista veliko olakšanje. To je ispunjenje jednog od mojih ciljeva, a to je dolazak u NBA. Taj osjećaj doživite jednom, baš kao i titulu prvaka Evrope – kaže naš 19-godišnji košarkaški as na početku razgovora.

Porodica je Musi, kaže, i ovoga puta bila najveća snaga. Džananovi roditelji, majka Saudina i otac Rusmir, ostvarenje njegovog sna doživjeli su vrlo emotivno.

– To je poseban, neopisiv osjećaj. Svi smo bili vrlo emotivni. Posebno moji roditelji. Njima dugujem sve. Danas sam tu gdje jesam isključivo radi njihovog odracanja.

Musa: Trenutak kada je izabran u redove “Brooklyn Netsa”

PRIJATELJSTVO S TELETOVIĆEM

Činjenicu da njihov dječak odlazi živjeti na drugu stranu svijeta, roditelji su prihvatili bolje nego što je Džanan očekivao.

Kompletan intervju s Džananom Musom čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA (broj 1114).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti