Serena Williams: Zbog kćerke dižem glas protiv zlostavljanja žena!

Piše: Redakcija

Teniserka Serena Williams uživa u svim segmentima majčinstva. Nedavno je priznala kako joj je devetomjesečna kćerkica Alexis Olympia otvorila oči vezano za mnoge teške situacije kroz koje prolaze žene širom svijeta. Zato je odlučna boriti se da se, eventualno sutra, u budućnosti, ona poput mnogih drugih žena, ne bi suočila sa zlostavljanjem. Zato je podržala Allstate fondaciju Purple Purse. Razlog zbog kojeg je odlučila dati svoj glas i boriti se protiv gorućeg problema je i taj što većina žena koje su izložene nasilju i zlostavljanju nemaju mogućnost javno govoriti o tome.

Serena sa suprugom Alexisom Ohanianom

Fondacija pomaže ženama koje se zbog finansijskih razloga osjećaju“zarobljene“ u porodicama gdje ih se zlostavlja. Većina žena naime, ostaje uz svog zlostavljača jer su ekonomski ovisne o njemu i zato što on donosi glavne prihode u domaćinstvo.

-Jedna od četiri žene će ostati uz svog zlostavljača cijeli život. Ta stvarnost me duboko pogodila naročito kad sam shvatila da bi sutra i moja kćerka mogla biti dijelom te statistike – kazala je slavna teniserka.

Sretni roditelji sa kćerkicom Olympiom

 

Pročitajte još