Kćerka Brigitte Macron otkrila detalje romanse s tada 15-godišnjim Emmanuelom

Piše: Redakcija

Brigitte i Emmanuel Macron bili su “oličenje prave ljubavi”, tvrdi kćerka prve dame Francuske koja je javno progovorila o tome kako se njena majka zaljubila u svog učenika.

Tiphaine Auzière (34), kćerka Brigitte Macron, bila je devetogodišnjakinja kada se njena majka, tada udata učiteljica, zaljubila u svog 15-godišnjeg učenika Emmanuela Macrona. Romansa danas 65-godišnje Brigitte i 40-godišnjeg Emmanuela je počela u malom gradu Ameinsu.

Povezana slika

– Bili su očarani jedno drugim i bilo je očigledno šta se događa između njih dvoje. Bilo je teško – otkrila je Tiphaine.

Opisala je kako Brigitte je prvi put za Emmanuela čula od starije sestre koja je došla kući i rekla: – Mama, u mom razredu je dečko koji zna apsolutno sve o svemu.

Prekretnica je bio trenutak kada je tada 16-godišnji Macron priznao svojim roditeljima da gaji emocije prema svojoj nastavnici, a oni su tada zamolili Brigitte da se prestane viđati s njihovim sinom dok ne napuni 18 godina.

Povezana slika

U mladim danima

– Ne mogu ništa obećati – rekla im je Brigitte. Njen tadašnji suprug otkrio je da ga vara s učenikom koji je išao u razred s njihovom kćerkom i odselio se iz kuće.

Emmanuela Macrona porodica je ipak poslala da završi školovanje u Parizu, no njegova veza na daljinu s Brigitte opstala je narednih 13 godina, a 2007. su se vjenčali.

– Znam da sam aferom povrijedila svoju djecu, ali da nisam napravila takav izbor, propustila bih život – rekla je kasnije Brigitte.

U “Francuskom romanu” prikazani su kao potpuno odani jedno drugome.

– Ako bih morala opisati kako izgleda moja vizija prave ljubavi onda bi to bili Emmanuel i mama. Kada su zajedno, za njih ništa drugo ne postoji – rekla je Tiphaine Auzière, piše Telegraph.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti