Piše se historija: Ove godine imat ćemo prvo istospolno kraljevsko vjenčanje

Piše: Redakcija

Ova je godina očigledno prepuna ljubavi za kraljevsku porodicu. Nakon vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle čeka nas još i ono princeze Eugenie. No, još jedno vjenčanje, i to historijsko, dogodit će se 2018.

Prvo kraljevsko istospolno vjenčanje održat će se krajem ljeta, a sretnik je lord Ivar Mountbatten koji će ozakoniti dugogodišnju vezu s Jamesom Coyleom.

Ivar je kraljičin rođak koji se godinama borio s vlastitom seksualnošću, no sad je konačno sretan i jedva čeka ući u brak s partnerom kojeg je upoznao u Švicarskoj na skijanju.

Da stvar bude bolja, do “oltara” će ga dovesti njegova bivša supruga Penny, s kojom je bio u braku 16 godina te imaju tri kćerke, Ellu (22), Alix (20) i Luli (15). Penny i Ivar ostali su u odličnim odnosima nakon razvoda, a njihove kćerke došle su na ideju da Penny “preda” Ivara na vjenčanju.

James (lijevo) i Ivar (desno) s njegovim kćerkama

– Jako sam emocionalna zbog toga, dirnuta sam jer ću učestvovati u tome. Od prvog trenutka odlično se slažem s Jamesom, a Ivar se potpuno promijenio na bolje otkad je priznao da je gay. Puno je bolja osoba, sretniji je – rekla je Penny.

Ivar i ona razveli su se prije osam godina, a kraljičin rođak u trećem koljenu prvi je član šire kraljevske porodice koji je otvoreni homoseksualac.

– Ljudi su bili pomalo šokirani, ali svi su me prihvatili. Moja najstarija kćerka rekla je da je to potpuno normalno. Današnje generacije to drugačije shvataju – kaže Ivar.

Da ga više privlače muškarci nego žene zna još od djetinjstva, a prije nego što se vjenčao s Penny priznao joj je da je imao aferu s muškarcem kad je bio na putovanju Južnom Amerikom.

Sretni par

Oboje kažu da su se voljeli i da su imali predivan brak, ali da su sad sretniji.

Ivar i James imat će malenu ceremoniju na kojoj će biti prisutna samo uža porodica, a kasnije planiraju večeru i zabavu za oko 120 ljudi.

Povezana slika

Ivar na porodičnoj fotografiji s kraljicom Elizabethom

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti