Teška sudbina: I oni su izgubili svoju djecu na tragičan način

Piše: Redakcija

Svijet je u šoku. Još jedna crna vijest kruži svjetskim medijima. 19-mjesečna kćerkica svjetskog šampiona u skijanju Bode Millera, Emeline, utopila se u bazenu na zabavi kod komšija na kojoj su prisustvovali i Miller i njegova supruga Morgan Beck. Tragedija se odigrala kad se djevojčica kupala u bazenu. Odmah su je izvukli iz bazena i pokušali oživjeti, no bezuspješno. O ovom nesretnom događaju oglasio se i sam skijaš koji je na Instragramu objavio fotografije preminule kćerke  uz dirljivu poruku:

-Slomljeni smo. Naša draga Emmy jučer je izgubila život. Ni u snu se nismo nadali da ćemo iskusiti ovakvu bol. Njena ljubav, svjetlost i duh nikada neće biti zaboravljeni. Naša je djevojčica voljela život i svaki je dan živjela punim plućima. Naša porodica  moli za privatnost tokom ovih teških trenutaka – napisao je  Bode.

Od 2012.godine Bode Miller je u braku s manekenkom i profesionalnom igračicom odbojke na pijesku Morgan Beck. 2015.godine dobili su sina, a zatim i kćerku. Iz ranijih veza Miller ima još dvoje djece.

Bode s porodicom, malena Emmy u majčinom naručju /Foto: Instagram/

Osim ovog tragičnog primjera, u godinama iza nas svjedočili smo najtežim danima i glumca Srđana Todorovića, kao i bh. glumice Belme Lizde Kurt i njenog supruga, reditelja Aleša Kurta, koji su također iznenada ostali bez svoje djece.

-Molim vas, imajte razumijevanja. Ne bih želio ništa govoriti o tome, samo mogu potvrditi da nam je sin poginuo, kazao je sarajevski redatelj Aleš Kurt te kobne 2010.godine.  Njegova supruga Belma Lizde-Kurt, slavna Rabija Bubić Buba, zvijezda serije “Lud, zbunjen, normalan” samo je shrvano uspjela reći da njenu bol razumiju sve majke. Njihov sin Jan Isak, koji je tada imao 10 godina, prevrnuo se kajakom kod rodbine u Kanadi. S njim je bila i 63-godišnja rodica kod koje je dječak boravio na školskom raspustu. Prema pisanju Canadian Pressa, njen suprug pozvao je policiju nakon čega je uslijedila masovna potraga avionima i čamcima. Prevrnuti kajak pronašli su u četiri sata ujutro, dok su tijela žene i dječaka našli šest sati poslije u vodi pored podvodnog grebena. Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od pothlađenosti, dok je žena hospitalizirana.  O ovoj boli Belma nikada nije javno govorila. Pohranila ju je u svom srcu, posvetila se radu s djecom, osim glumačkih angažmana iza nje su brojne radionice za djecu, rediteljski projekti, a okušala se čak i kao modna dizajnerica. Trenutno je angažirana u Pozorištu mladih u Sarajevu i zajedno sa svojim kolegama čini sve da najmlađima uljepša njihov mali svijet.

 Belma Lizde Kurt o najbolnijem poglavlju svog života nikada nije govorila

Prošle godine regionalna javnost je bila šokirana viješću da je trogodišnji sin glumca Srđana Žike Todorovića, Dejan, preminuo u snu. Njegova iznenadna smrt u potpunosti je skrhala glumca i njegovu suprugu Anu Todorović, koja je prva naišla na beživotno tijelo malog Dejana.

– Rekli su mi da je stariji čovjek, ne bi uspjeli, a ne dijete. Bio je veselo, dobro dijete. Ništa nije ukazivalo na to da može da se desi ovako nešto. Obdukcija je pokazala da se radi o iznenadnoj smrti koja se javlja kod djece. Ovo se vrlo rijetko dešava. Umro je u snu, nije se otrovao, niti bilo šta drugo, već nas je jednostavno napustio. Ovo je pretežak dan u mom životu, toliko smo željeli da ga dobijemo. Posvetili smo mu život, sve je njemu bilo podređeno i ne mogu da prestanem da plačem jer mog Dekija više nema. On nam je bio i noć i dan i sreća i život. Sve ono što smo imali – ispričala je neutješna Ana za srbijanske medije.

Žika je odmah pozvao hitnu pomoć, pa i uprkos tome što je hitna došla za svega nekoliko minuta i ogromnim naporima ekipe hitne pomoći da ga vrati u život, nažalost mogli su konstatirati samo smrt. Dječakova majka Ana rekla je kako je obdukcija pokazala da se radi o sindromu iznenadne smrti.

Žiki i Ani Dejan je bio sin jedinac, dobili su ga deset godina nakon vjenčanja.

Srđanov i Anin sin Dejan preminuo je u snu

 

Proslavljeni glumac Keanu Reeves, 1998. godine počeo je vezu s Jennifer Syme. Bila je to ljubav na prvi pogled, te je Jennifer ostala odmah trudna. Njegova kćerka Ava Archer Syme-Reeves, mrtva je došla na svijet. Kao da to nije bilo dovoljno tragično, njegova partnerica poginula je u automobilskoj nesreći 18 mjeseci kasnije. Strašna sudbina od koje se poznati glumac nikada nije potpuno oporavio.

Keanu Reeves i Jennifer Syme: Njihova beba je rođena mrtva, a 18 mjeseci kasnije u saobraćajnoj nesreći je stradala Jennifer

 

Njegov kolega John Travolta i supruga Kelly Preston, za vrijeme porodičnog odmora na Bahamima, pronašli su 16-godišnjeg sina Jetta kako mrtav leži u kupaonici. Umro je od infarkta. Jett je u djetinjstvu patio od Kawasakijeva sindroma, rijetke autoimune bolesti, a dijagnosticiran mu je i autizam.

Travoltin sin Jett je preminuo od posljedica infarkta

 

Mike Tyson, nekadašnji svjetski boserski prvak u teškoj kategoriji morao se 2009. godine boriti s tugom zbog smrtnog slučaja. Naime, njegova četverogodišnja kćerka Exodus umrla je nakon što joj se za vrijeme igre zapetljao električni kabal trake za trčanje oko vrata – pa se ugušila. Iako je odmah prebačena u bolnicu, dan kasnije podlegla je povredama. Razgovarajući s Oprah, 43-godišnji Tyson nije mogao zadržati suze prisjećajući se svoje djevojčice.

Mike Tyson u suzama je govorio o tragičnoj smrti kćerke

– Nisam želio saznati detalje i okolnosti u kojima se nesreća dogodila, to bi me potpuno slomilo. Najteže od svega je što nisam imao u koga pokazati prstom, jer niko nije kriv – jecajući je rekao Tyson. Shrvan od boli bokser je tokom razgovora gubio dah i teško se izražavao prisjećajući se vremena provedenog s kćerkom. Nju je pronašao sedmogodišnji brat.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti