Kraljica naredila: Meghan će morati šest mjeseci učiti pravila kraljevskog protokola

Piše: Redakcija

Udajom za princa Harryja, Meghan Markle postala je vojvotkinja od Sussexa. Ali prije nego što preuzme sve dužnosti koje obavlja jedna supruga britanskog princa, Meghan će morati da prođe strogi kurs koji nalaže kraljica Elizabetha II. Britanski mediji pišu kako će Meghan Markle u narednih šest mjeseci prolaziti kroz posebnu obuku kako bi se što lakše uhodala u protokole kraljevske porodice i naučila kako da bude pravi član monarhije. Poduku će joj držati Samantha Cohen, 49-godišnja asistentkinja lorda Guida, bivšeg glavnog sekretara kraljice Elizabette II. Iako je Cohen dala ostavku i najavila svoj odlazak još prošle godine, navodno je odlučila da pomogne još u ovom projektu.

Ipak, čini se kako kraljici treba za jedan od najvažnijih zadataka otkako je na vlasti. Na Samanthi Cohen je sada da nauči pridošlicu, novopečenu suprugu princa Harryja sve o tituli vojvotkinje koju mora da opravda. Meghan, rođena Amerikanka koja je odrastala u potpuno drugačijem okruženju od strogih pravila britanske aristokratije, pred sobom sada ima pune ruke posla.

Učit će sve o pravilima ponašanja pri kraljevskim angažmanima, kojih je u budućnosti čeka poprilično. Pravila nije malo, pa za produktivnu obuku treba nekoliko mjeseci. Neka od nepisanih modnih pravila kraljice Elizabethe, vojvotkinja Meghan već je počela da se pridržava. Za svoje prvo javno pojavljivanje poslije vjenčanja 36-godišnjakinja se obukla u skladu s propisima. Nosila je zatvorenu kombinaciju londonskog brenda Goat, uz najlonke, ali i šešir, koji se preporučuje za sve svečanije prilike. Isto tako, na noktima se mogla vidjeti svijetla nijansa jer su članicama kraljevstva zabranjene tamne i jarke nijanse.

Iako javnost nije imala prilike to da vidi, na rođendanu princa Charlesa kasnije je održana i službena čajanka, jedno od učestalih događanja na engleskom dvoru. Kako bi se uklopila, Meghan je morala da nauči kako da pravilno drži šoljicu. Šoljica čaja drži se na poseban način i pod određenim uglom se uzima gutljaj po gutljaj. Pritom treba paziti i na položaj malog prsta i palca koji su ključni za pravilno držanje šoljice.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti