Kraljica Rania nikada nije bila sretnija, a ima i dobar razlog

Piše: Redakcija

Princeza Salma, jedna od četvero djece jordanskog kralja Abdulaha II i jordanske kraljice Ranie je jučer diplomirala na „The International Academy- Amman“, što je bio razlog da ponosna majka podijeli fotografije s dodjele diploma, na kojima se vidi koliko je cijela porodica ponosna na princezu rođenu 2000.godine. Da je krenula majčinim stopama, potvrđuje i ova diploma. Naime, Rania je jedna od najobrazovanijih žena na javnoj sceni. Rođena je u Kuvajtu, od roditelja Palestinaca. Diplomirala je poslovnu administraciju na Američkom univerzitetu u Kairu, a također je jedno vrijeme radila i u odjelu marketinga Citibanke kao i u Apple Inc.-u u Ammanu.

Kraljica Rania s 18-godišnjom kćerkom Salmom /Foto: Facebook/

-Tvoj osmijeh može uvijek i uvijek će moj dan činiti divnim – napisala je kraljica Rania na svom Facebooku uz objavljenu fotografiju s kćerkom Salmom.

Kraljica Rania od udaje za kralja Jordana koristi svoj položaj kako bi činila dobro u nizu područja u javnom životu, kako u Jordanu, tako i u inozemstvu. Predsjednica je interaktivnog muzeja u Jordanu čiji je cilj poticati i njegovati cjeloživotno učenje za djecu i njihove obitelji. U Jordanu je pokrenula inicijativu za renoviranje 500 javnih škola u razdoblju od pet godina, a pokrenula je i program stipendiranja u njeno ime. Prije nekoliko godina pomogla je pokrenuti program sigurnosti djece, čiji je cilj zaštititi djecu od zlostavljanja, te je započela kampanju za povećanje javne svijesti o nasilju nad djecom. Također, s nizom svjetskih čelnika radila je na poboljšanju dobrobiti za djecu širom svijeta. Nastoji potaknuti unakrsne kulturne i međuvjerske dijaloge kako bi se poboljšali razumijevanje, tolerancija i prihvaćanje različitosti širom svijeta. Nerijetko na svoje humanitarne i društveno angažorane događaje vodi i svoju djecu, prije svega kćerke, princeze Iman i Salmu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti