Berkay Hardal: Na setu mi se desila prva ljubav

Piše: Redakcija

Dvadesetjednogodišnjeg Berkaya Hardala gledamo u turskoj seriji „Snaha“ u kojoj igra Murata, najmlađeg člana porodice Boran. Prema romantičnom i pomalo naivnom scenariju, njegov lik se zaljubi u kućnu pomoćnicu Bade, koju igra Hira Koyuncuo?lu. Snimajući nježne scene Berkayju i Hiri se desila i prava ljubav, koja je izašla van glumačkih okvira. Berkay ne krije da je Hira njegova prva ljubav, a siguran je i da je ljubav njegovog života. Nakon nepune godine, provedene zajedno, upoznao ju je i s majkom.

– Snimajući nježne scene, Hira i ja smo se jednostavno zaljubili. Dok nisam upoznao nju, zapravo nisam znao šta je ljubav. Slična je osjećajima mira i opuštenosti koji me obuzimaju kad za praznike dolazim kući. Za mene je ljubav kad se u blizini voljene žene osjećam kao kod kuće. Sada su ona i moja majka dvije najvažnije žene u mom životu – ispričao je Berkay.

Par se često može vidjeti po restoranima i klubovima Istanbula. Ne izlaze isključivo na moderna mjesta, Hira čak kaže da ih izbjegava jer sebe ne smatra dijelom, danas otmjenog Istanbula.

– Ona ne voli mjesta na koja se dolazi samo da bi bio viđen. Ne želi biti dio društva u kojemu se sve vrti oko starleta i manekenki. Smatra da glumci danas nemaju ugled kakav zaslužuju – rekao je Berkay.

VELIKA TREMA 

Mladi par slobodno vrijeme voli provoditi po manje popularnim mjestima, te uživaju u dugim šetnjama. Rado odlaze na utrke konja, vole gledati tenis i rukomet. Često spremaju večere za prijatelje i u kućnoj atmosferi druže se sa svojim porodicama. Berkay živi s roditeljima u Istanbulu, gdje je i rođen. O sebi kaže da je miran i staložen, a za Hiru tvrdi da ima žestoku narav, da je temperamentna, ali i svojeglava. I baš to ga je, ističe, privuklo jer se suprotnosti privlače.

– Volim njene mušice, jer njima mi pokazuje da ima svoje „ja“. Hira zna šta hoće i uvijek pronađe način kako će to dobiti – rekao je Berkay.

Glumac dodaje da će cijelog života biti zahvalan agentici za traženje talenata koja ga je pronašla na društvenim mrežama. Zahvaljujući njenoj upornosti, danas ima 200.000 pratitelja.

– Sama se ponudila da me zastupa. I prije su mi nudili da snimam reklame ili neke manje uloge, sve sam odbijao jer sam htio učiti i fakultet privesti kraju. Agentica mi je ponudila ugovor na godinu i rekla da sigurno prolazim na audiciji. Istakla je da je to visokobudžetna serija, te sam nakon razgovora s roditeljima i prijateljima shvatio da je to prilika koja se ne propušta. Imao sam veliku tremu kad sam dolazio na audiciju, a ispalo je da je agentica bila u pravu. Dobio sam ulogu Murata – kazao je ponosno glumac, ne krijući da mu je ova serija promijenila život.

– Ulazak u seriju mi je promijenio život, moje poglede na porodicu, ljubavne odnose i unio je mnoge pozitivne promjene. Ne smetaju mi obožavatelji, baš suprotno. Gledaju seriju i zavoljeli su glavne junake, pa je prirodno da nas žele i upoznati. Svaki put stanem, popričam, fotografiram se, nikad mi to ne bude teško – ispričao je jedne prilike Berkay, kojem je jako važno da ga publika cijeni i voli.

Novinski napisi o njemu uvijek su pozitivni, a glumac smatra da je i njegova karijera, već s prvom ulogom, krenula u jako dobrom smjeru. Svjestan je da omiljenost kod publike i slava podrazumijevaju odgovornost.

– Iako sam sin jedinac, nisam razmažen. Od malih nogu su me učili odgovornosti. Kao i većina muške djece, i ja sam sanjao da obučem fudbalski dres kluba za koji navijam. U fudbalu sreća nije bila na mojoj strani, ali u glumi jest. Moj amidža i otac Bajram bili su profesionalni fudbaleri, a i ja sam igrao u juniorima NK Fenerbahçe. Onda se dogodila teška povreda zgloba zbog koje sam morao odustati od fudbala. Sport je najbolji učitelj odgovornosti, tamo nema muljanja, izbjegavanja, varanja. Ili treniraš ili ne. Ili imaš rezultate ili nemaš – ispričao je Berkay.

 PRVA ULOGA

Dvije godine nakon što se morao povući iz fudbala, upisao je studij ekonomije, koji je sad zbog “Snahe” na čekanju. Berkay kaže da raširenih ruku prihvata sve životne izazove.

– Radujem im se, iako ne znam kamo će me život odvesti za koju godinu. Ne mogu sad reći ni hoću li se oženiti ili ne, hoću li snimati u Turskoj ili vani. To nije ni važno. Bitno je da sam sretan i slutim dobre stvari – ispričao je Hardal, koji ozbiljno razmišlja o promjeni fakulteta, jer želi studirati glumu.

– Ako sam talentiran, ako želim biti kvalitetan glumac, onda mi treba i obrazovanje. Ljepota nije dovoljna. Sreća je zasad na mojoj strani i iskoristit ću je do kraja. Novih ponuda već ima, ali njima se bavi moj menadžer. Fokusiran sam samo na glumu, jer ovo je prva uloga u kojoj se moram dokazati – svjestan je Berkay.

Glumac ne krije da ga je uspjeh iznenadio. Mislio je da će biti zapažen, ali ne u ovolikoj mjeri. Mlad i zgodan, privlačan je djevojkama kojima ne smeta što je u vezi s Hirom, pa ga zasipaju ljubavnim porukama i ponudama. Berkayu to laska, ali zaljubljen je preko ušiju pa na ponude obožavateljica ne obraća pažnju. Sretan je što se i njegovoj porodici svidjela Hira. Njegovi roditelji vole joj ugoditi, a i Berkay voljenoj rado sprema razne specijalitete.

– Oduvijek me je zanimalo mnogo stvari. Uz amidžu i oca zavolio sam fudbal, a s majkom sam kao dječak često bio u kuhinji. Naučila me kako spremati jela koja je kuhala tati i meni. Pravim najbolje ćufte u Istanbulu – našalio se glumac.

Porodica i prijatelji tvrde da je nenadmašan u spremanju kanafaha, tradicionalne poslastice s kadaifom i sirom. Ugostio je i ekipu iz serije, a Ipek Bilgin, koja u seriji glumi njegovu majku, sultaniju Esmu, rekla je da ukusnije slastice nikad nije jela.

– Nahvalila me je kao da sam joj rođeni sin – rekao je Berkay i dodao da su sve komšije bile na prozorima kad mu je ekipa “Snahe” došla kući.
– Teško mi se naviknuti na to da i komšije sad u meni gledaju poznatu osobu, da njihova djeca traže selfieje sa mnom – kaže Berkay.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti