Velika priča o porodičnom nasilju kojem je bila izložena Nataša Bekvalac

Piše: Redakcija

– Na snazi je hitna mjera zabrane prilaska Luke Lazukića Nataši Bekvalac, a očekujemo da će ona biti produžena na još 30 dana. Također, bit će pokrenuta brakorazvodna parnica za koju očekujemo da će se završiti u najkraćem roku. To su koraci koji su do sada poduzeti. Znači, vodi se postupak pred tužilaštvom i krivičnim sudom i odmah će se voditi postupak za razvod braka – rekao je za magazina „Azra“ advokat Nemanja Vlček iz advokatske kancelarije „Aleksić“, koja zastupa poznatu srbijansku pjevačicu Natašu Bekvalac.

Ove mjere su preduzete nakon što je u noći između petka i subote pjevačica Nataša Bekvalac preživjela pravu dramu u porodičnom stanu u Beogradu, kada ju je pretukao suprug Luka. Zbog povreda koje je zadobila završila je u beogradskom Urgentnom centru. Kako pišu srbijanski mediji, poznata pjevačica je sve vrijeme plakala, a kući se vratila u pratnji policije.

Do sukoba između nje i supruga došlo je nakon što je Luka pod djejstvom alkohola došao u njihov stan u beogradskom naselju Dedinje, u kojem je pjevačica bila s dadiljom i njihovom, u februaru rođenom, kćerkom Katjom. Bračni par se, kako navode srbijanski mediji, posvađao zbog ljubavnih poruka koje je Nataša pronašla u Lukinom telefonu. Verbalni okršaj se završio fizičkim nasiljem, a Luka je  nasrnuo na nju i udario je u glavu, nakon čega je hospitalizirana. No, Nataša nije gubila vrijeme te je supruga odmah prijavila policiji, koja ga je, nakon kraće potrage, privela.

Nataša s roditeljima i starijom sestrom

Srbijanski mediji iz sata u sat izvještavaju o porodičnom nasilju nad pjevačicom. Blic je danas objavio kako izgledaju Natašine povrede

U novom broju magazina “Azra” čitajte sve detalje o nasilju kojem je bila izložena Nataša. Donosimo i priče drugih žena koje su također pretrpjele porodično nasilje

–  Nemam od čega da bježim. Došao sam iz grada i legao da spavam. U jednom trenutku, Natašla je našla prepiske s tri ženske osobe. Histerisala je i nasrnula na mene. Odgurnuo sam je da me ne bi udarala. U tom trenutku je ona pala – rekao je Luka novinarima.

Luka se trenutno nalazi na slobodi, a određena mu je mjera zabrane prilaska. Prema redovnoj proceduri, slijedi saslušanje Nataše, njenog supruga, kao i svjedoka, ukoliko ih je bilo. Nakon saslušanja i uvida u ljekarsku dokumentaciju, kako to zakon određuje, nasilnika očekuje kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, a u slučaju da se utvrde teže tjelesne povrede kazna može biti i do deset godina zatvora.

S Lukom se vjenčala prošle godine na Ibizi

U braku s Ljubom je provela dvije godine

S bivšim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem ima kćerku Hanu

Kako pišu srbijanski mediji, ovo nije bila prva svađa između supružnika, a problemi u njihovom braku su počeli nakon što je Nataša navodno počela da dobija pozive zbog Lukinog duga od 50 hiljada eura.

OSTATAK TEKSTA ČITAJTE U PRINTANOM IZDANJU MAGAZINAAZRA (BROJ 1103) KOJI JE U PRODAJI OD DANAS

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti