Vrijeme je za ProRocks: Sarajevski bend osvaja domaću publiku

Piše: Lejla Bejdic

Sarajevski bend „ProRocks“ već nekoliko godina svojim nastupima zabavlja vjernu publiku širom BiH. Bend je nastao 2006. godine, a današnji sastav čine pjevač Jasmin Kojić, prateći vokal i bas gitarist Adnan Muratović, gitarist Olmo Vlahovljak, bubnjar Mirza Begić i klavijaturist Ahmed Skender. Ovaj band došao je kao pravo osvježenje na bh. muzičkoj sceni,  te su svojom pjesmom „Fališ mi ti“ ostavili trag kako kod nas, tako i u Regionu.

– Današnje stanje na muzičkoj sceni bar što se tiče r’n’r-a nije najbolje iz razloga što nema mnogo novih ideja te kreativnosti koje bi predstavile osobu ili bend. Dok, s druge strane, polažemo nade u mlade snage koje nastaju i rade, a vjerujte da ih ima mnogo. Nadamo se da će se stanje promijeniti u narednim godinama, do prijema BiH u Evropsku uniju 2025., kako su nam najavili – kažu na početku razgovora članovi benda.

Pjesma „Fališ mi ti“, koja je ujedno i prvi singl ovog benda, u kratkom periodu postala je popularna širom BiH. Muziku i tekst potpisuje Adnan Muratović, basist benda.

– Novom pjesmom smo se željeli predstaviti kao bend, napraviti prvi korak u autorskom radu, predstaviti nas kao umjetnike. Pjesma govori o ljubavi, pozitivnoj energiji, i svemu lijepom što ovaj život nosi, tako da smo kroz naša osjećanja i energiju željeli prenijeti poruku publici i ljudima koji nas prate. Poruka je da nikada ne odustajete od snova, iako imate ispred sebe nešto što se čini nesavladivim. Budite iskreni prema sebi i drugima i nikada nećete imati nedoumicu oko bilo čega – kaže pjevač benda Jasmin Kojić i dodaje kako su momci snimili i drugu pjesmu, za koju se čeka još samo spot.

– Za razvoj ideja i svih planova potrebno je truda, rada, živaca, znanja i ustrajnosti. Najbitnija je upornost u radu, te odlučnost, odricanje, kreativnost i sposobnost da se čuju i uvaže druga i drugačija mišljenja. Stjecanje iskustva, spremnost na kritike i prihvatanje da se treba dalje i više raditi, donosi pozitivne rezultate – govore članovi  ProRocksa.

Atmosfera u bendu je, kažu, sjajna i porodična.

– Za jedan bend je najbitnija harmonija. Kao i u samoj porodici, da se poštuje hijerarhija, mišljenje onoga koje je najkorisnije za bend, te kompromis. U biti i funkcioniramo kao porodica zato i nemamo problema – govore za naš magazin i otkrivaju da planiraju izdati album do kraja godine.

Poslušajte pjesmu “Fališ mi ti”:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti