Ozcan Deniz: Otac u 46. godini

Piše: Redakcija

Moja prva ljubav bila je plesačica koja je radila u noćnom klubu. Njeno se ime doznalo mnogo godina nakon što se sve dogodilo i počele su besmislene priče o svemu. Ogadila su mi se sjećanja koja su mi dotad bila lijepa. U odnosima sa ženama tipičan sam horoskopski Bik. Dodir mi je jako važan. Mogu održati vezu na daljinu, ali trenutak u kojem se ostvari ljubavna hemija između mene i neke osobe nezamisliva je ljubavna moć. Sada sam u potpunosti izbacio avanture za jednu noć. Uveo sam posve drugu dimenziju u svoje odnose. Ljubav je pitanje hemije. Kad se dogodi, znam da ću je zgrabiti poput hobotnice, prihvatit ću je, znam to, ali samo Bog zna gdje i kada će se dogoditi.

Želim naći nekoga ko mi odgovara, da to bude neko ko ima vjeru. Ne govorim samo u smislu religioznosti nego mislim na vjeru u porodicu, posao, ljubav i budućnost. Postoje ljudi bez vjere, oni koji žive u osjećaju ništavila. Sve sam odrađivao s vrhunskim užitkom. Sada se samo ponavljam. Želim naći nešto novo. U potrazi sam za novim uzbuđenjima i užicima. Možda zbog toga želim imati porodicu. Ne znam kako je to. Ne znam je li dobro, loše, problematično ili sjajno. Ali znam da želim pokušati – kazao je prije nekoliko godina Ozcan Deniz.

Turskoj glumačkoj zvijezdi se ispunio san. U 46. godini će, javljaju mediji u Turskoj, postati otac prvi put. Njegova izabranica, 20 godina mlađa Feyza Aktan rodit će mu sina. Par je zaručen, i nakon godinu ljubavne veze, čini se da je turski zavodnik, kome nisu mogle odoljeti mnoge žene, spreman stati pred matičara.

O njegovom ljubavnom životu je mnogo pisano. Iza sebe ima brak s Handan Deniz. I dok on o glumici ima samo riječi hvale, ona, barem tako javljaju mediji, po lijepom ne pamti njihov zajednički život.

Godine 2008. ga je tužila i tražila da joj vrati novac, jer ga je jedno vrijeme izdržavala u Njemačkoj, kao i njegovu ljubavnicu. Na sudu je izgubila, a onda je odlučila napisati knjigu o njihovom zajedničkom životu, međutim, ona nikada nije objavljena. Da je kojim slučajem završila na policama knjižara, javnost bi se zabavljala čitanjem detalja o tome kako je njihov brak dogovorio menadžer i kako ju je suprug stalno varao. Barem se to navodi u nekim dijelovima knjige koji su procurili u javnost.

Ozcan se široj javnosti predstavio ulogom u seriji „Asmali Konak“, partnerica mu je bila zanosna Yurgul Yesilay, koju smo imali priliku gledati u seriji „Ljubav i kazna“. Zanimljivo glumačke snage su ponovo ukrstili 2016., u filmu „Druga šansa“, za koji je Ozcan napisao scenarij, uradio režiju i producirao cijelu filmsku priču. Da ovo nije prvi put da s nekom kolegicom snima po nekoliko puta, potvrđuje i film „Drugi čovjek“ . Glavna junakinja serije „Nevjesta“ Asli Enver, zajedno s Meryem Uzerli bila mu je partnerica. No, ovaj film mu je donio i probleme s mladom zaručnicom. Jer 25-godišnja Feyza je nekako mogla podnijeti Asli, ali zbog ljubavnih scena s Meryem, navodno je doživjela slom, pisali su turski tabloidi. Da u napisima ima malo i istine, potvrdio je i sam Ozcan, koji je nakon premijere filma prije nekoliko mjeseci priznao kako je imao problema sa zaručnicom.

– Nikako je ne mogu uvjeriti da je to samo posao – kazao je Ozcan, kome je velika strast i učenje.

– Moja je strast učenje. Sve moram vidjeti i probati, i iz toga je proizašao moj najveći kapital, a to je iskustvo.

Ozcan po epizodi „Nevjeste“ navodno zarađuje 30.000 eura. Rođen je u istočnom dijelu Turske u siromašnoj porodici. U dobi od pet godina roditelji su se s petero djece preselili u Aydin, grad na obali Egejskog mora, imao je samo devet godina kada je počeo nastupati s orkestrom i tako pomagati izdržavanje porodice. Muzika je i danas njegova velika ljubav. Ovaj turski zavodnik i glumački superstar, objavio je čak 11 albuma i uprkos glumačkoj slavi s velikom strašću pravi i uživa u koncertima.

Ozcan je vrlo svjestan šta znači graditi dobre odnose s medijima, no, u Turskoj, u kojoj je znatiželja za zvijezdama ravna onoj holivudskoj, prosto je nemoguće nekada ne skliznuti sa sigurnog terena. Ozcan je velika zvijezda u svojoj zemlji i samim time javnost, novinari i paparazzi se zanimaju za svaki segment njegovog života. Iako uvijek odmjeren u svojim intervjuima,nedavno je putem društvenih mreža oštro odgovorio znatiželjnicima i svima onima koji su izvijestili kako vjenčanje, navodno, stavlja na čekanje zbog predbračnog ugovora.

– Ne znam odakle vam informacija o predbračnom ugovoru. Vjenčanje je privatna stvar. Kako vas nije sramota uznemiravati nas i pisati laži – kazao je Ozcan, koji danas izbjegava mondenska mjesta, te najradije vrijeme provodi u porodičnom okruženju, u domu koji dijeli sa, uskoro majkom njegovog nasljednika. Toliko vodi računa da joj ništa ne nedostaje da se čak pobrinuo da mesne i mliječne proizvode za svoju trudnicu dopremi s jedne farme u okolici Istanbula.

– Jedva čekam dan kada ću upoznati sina – kaže Ozcan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti