Berguzar Korel i Halit Ergenc: Želimo još jedno dijete

Piše: Redakcija

Bračno-glumački par Berguzar Korel i Halit Ergenc ponovo su zajedno stali ispred kamere. Ovoga puta u seriji „Ti si moja domavina“, koju imamo priliku gledati u programu TV PINK BH. Nakon samo nekoliko prikazanih epizoda, serija koja nas vraća u 1919. godinu, u Turskoj je oborila sve rekorde gledanosti i proglašena najboljom serijom nakon „Sulejmana Veličanstvenog“. Berguzar i Halit pričaju snažnu ljubavnu priču isprepletenu tugom, intrigama i zavjerama.

Ovo je priča o borbi između domovine i porodice, i naročito svoje mjesto pronalazi kod ljubitelja historije. Jedan od najpopularnijih glumačkih parova, ne samo u svojoj zemlji, već i u svim onim zemljama u kojima se prikazuju turske serije, kao ljubavni TV par je debitirao u „1001 noći“, seriji koja je popularnost stekla čak i u kolijevci sapunica, Latinskoj Americi.

Deset godina

Od tada je prošlo deset godina, oboje su bili okupirani svojim projektima; Halit serijom „Sulejman Veličanstveni“, u kojem mu je partnerica bila i danas jednako popularna Meryem Uzerli, dok je Berguzar simpatije publike osvojila igrajući s popularnom Ezelom, Kenanom Imirzaliogluom u seriji „Karadayi“. Vijest da omiljeni glumački par ponovo ukrštava glumačka koplja, obradovala je njihove fanove širom svijeta.

Halit i Berguzar su se vjenčali u augustu 2009. godine i imaju sedmogodišnjeg sina Alija. Neprestano su u žiži interesiranja medija, naročito nakon Halitove uloge desetog sultana Osmanske imperije, kada novinari nisu štedjeli Berguzar, optuživši je kako je ljubomorna na suprugove romantične scene s Merem Uzerli, koja je igrala sultaniju Hurrem.

– Zar i ti (smijeh)? Naravno da to nije tačno. Dvije godine prije nego što će početi „Muhteşem Yüzy?l“ dala sam intervju za jedan grčki TV kanal, oni su to izmiksali s ovim TV showom, pa su tako te vijesti proizvedene i plasirane u javnost. Inače, ja nikada nisam imala nikakav problem s Meryem ili bilo kojom drugom Halitovom partnericom – odgovorila je Berguzar novinaru „Hurriyeta“ kada ju je pitao da prokomentira tračeve o ljubomori koji su se masovno pojavljivali u tamošnjoj štampi.

Budući da su oboje u istom poslu, i Berguzar i Halit nastoje što kvalitetnije provoditi slobodno vrijeme sa svojim sinom u njihovom domu u Istanbulu. Također su se okušali i u ugostiteljskim vodama.

– Uvečer zajedno gledamo TV, zajedno večeramo…, to su nam važni rituali. Otvorili smo mali coffee shop u Cihangiru, u kojem provodimo vikende. Počela sam crtati i pohađati časove tanga. Također volim i fotografiju. Želim živjeti kao svaka druga normalna osoba, naprimjer, želim da sam u mogućnosti da odem u svoj omiljeni shopping centar „Kanyon“, otići na večeru ili u knjižaru, vikendom izlazimo, i ljudi koji nas sreću su se navikli na nas i oni ignorraju našu slavu. Želim vjerovati da mogu imati normalan život, i takav život i živim. Naravno, ima i teških trenutaka, ali ovo je posao koji smo i suprug i ja svjesno izabrali. Kada skinem svoj kostim, ja sam osoba kao i svaka druga, koja nije u ovom poslu. Jer, konstantno živjeti kao slavna osoba je stresno, i otuđuje vas od realnosti – govori Korel, koja nerijetko koristi priliku da učestvuje i u socijalno odgovornim projektima za žene, kroz koje u svojoj zemlji želi skrenuti pažnju javnosti na rak dojke i važnost prevencije.

Muzikalan na oca

Halit i Berguzar također ne pokušavaju ni spriječiti da paparazzi, koji inače u stopu prate sve celebrityje, snime njihovog sina, koji je s vremenom jako zavolio muziku.

– Sluša muziku kući, ima instrumente, gleda filmove. Odrasta okružen svim tim stvarima. Ima nevjerovatan interes za muziku, poznaje apsolutno svaki instrument, ima običaj da uzme komad papira, sjedne za klavir i kaže kako piše note. Kad su to čuli naši prijatelji, muzičari, oduševili su se, prvo što su nam savjetovali jeste da mu ne dajemo nikakve časove, već da ga pustimo da se razvija samostalno, da vidimo koliko daleko će ići s muzikom. Pustili smo ga i dali mu slobodu i za sada mu muzika znači sve.

Ljubav prema muzici Ali je naslijedio od oca, koji je prije nego što je postao glumac, sanjao da bude pjevač. I danas, ispričao je to u intervjuu za časopis „Elle“, kada je veoma uzbuđen, tužan ili ljut, počne spontano da pjeva. Primijetio je, kaže, kako riječi pjesme koju pjeva u tom trenutku opisuju situaciju u kojoj se nalazi.

– Sudjelovao sam u mjuziklima u Turskoj, kada sam otišao u Ameriku, time sam se želio baviti. Ostao sam 18 mjeseci, pogledao nekoliko mjuzikla, prošao nebrojeno mnogo audicija, čak nastupao u dječijem mjuziklu, međutim, shvatio sam da sve to i nema svijetlu budućnost i da mi neće donijeti zadovoljstvo u poslu, jer postojalo je samo pet mjuzikala koje sam volio i u kojima sam želio učestvovati. Kad sam se s tim suočio, izgubio sam se i zabrinuo u kojem pravcu ja uopće idem kad je o karijeri riječ. Pitao sam se: „Došao sam u ovu zemlju. Šta ja uopće radim ovdje?“. Kad sam shvatio da je isparilo sve ono o čemu sam sanjao, samom sebi sam rekao da moram ići naprijed. Nema vraćanja nazad. Čak sam razmišljao da krenem na kurs za kuhara ili masera. Odlučio sam da počnem potpuno drugi život, i u tom trenutku stiže mi poziv iz Istanbula da učestvujem u mjuziklu. Prihvatio sam ga, ali kad sam došao kući, saopćili su mi da je mjuziikl odgođen i da su sponzori nazad povukli svoj novac. Sjećam se, krenuo sam u Kantikoy, gdje je moja majka živjela, i prolazeći preko mosta na Bosforu shvatio sam koliko sam, zapravo, usamljen i nesretan u Americi. Kao da sam u prsima do tada imao goluba zatvorenog u kavezu i u jednom trenutku kao da se kavez otvorio i on odletio, osjetio sam olakšanje. Vratio sam se u produkcijsku kompaniju, gdje su mi saopćili da je mjuzikl odgođen, ali da ostanem i sačekam dok se ponovo ne pokrene – sjeća se Halit i ne krije kako i danas rado voli otići u Ameriku i posjetiti sva ona mjesta na kojima je provodio vrijeme ili radio.

– To se sve dešavalo 2002. godine,volim otići kao turist u New York i još jednom vidjeti mjesta u kojima sam živio ili radio, šetati ulicama. Radio sam mnoge poslove dok sam živio u Americi, kao šanker, konobar…, taj period je bio prekretnica u mom životu. Međutim, prepoznao sam da u Turskoj imam veće mogućnosti da se bavim poslom koji volim. Napravio sam CV i otišao kod svih producenata. Mnogo sam zahvalan Osmanu Yagmurdereliju, s kojim sam radio i prije nego što sam otišao u Ameriku. Kad sam se vratio, nije me ostavio bez posla. Uslijedile su serije: “Zerda”, “Aliye”, “1001 noć”, nekoliko filmova, i onda “Muhtesem Yuzyil” (Sulejman Veličanstveni) – priča Ergenc, koji je danas istinski glumački autoritet u svojoj zemlji.

Kao što s mnogo poštovanja govori o glumačkoj profesiji, jednako tako opisuje i svoju suprugu.

– Dinamična žena, istovremeno nježna i osjetljiva duša – kazao je za Berguzar.

Kada mora definirati jaku ženu, onda kaže da je to svaka pametna žena. Dvije su kroz njegovo djetinjstvo ostavile veliki trag kad je o njegovom odgoju riječ; majka i nana.

– Mamina majka je bila jaka žena. U njenom zagrljaju ste osjećali topli vjetar. Ona nikada nije izgovorila nijednu ružnu riječ ni protiv koga, nikada nije ogovarala, o svima je govorila lijepim riječima. Druga jaka žena je bila moja majka.

Halit u slobodno vrijeme voli slušati Bjork, i roniti, dok su mu najdragocjeniji trenuci oni koje provodi uz svog sina i suprugu. Da li se osjeća više ženom, sada kada je majka, Berguzar nema odgovor, no, zna, da, kada se pogleda, kaže, u ogledalo, da vidi ljepšu Berguzar nego što je bila prije majčinstva, sretniju i blistaviju ženu. Ne krije kako i Ali priželjkuje proširenje porodice, da mu društvo prave brat ili sestra.

– Da, želim još djece, i zbog toga postajem nestrpljiva. Naravno, želim zdravlje na prvom mjestu, ali ako bih imala kćerku, bilo bi sjajno – kazala je Berguzar u intervjuu za „Hurriyet“.

Sat vježbanja kući i organska hrana

Berguzar je jedna od najljepših glumica. Vrlo vodi računa o fizičkoj kondiciji, njezi i ishrani.

– Redovno vježbanje, zdrava ishrana, prirodna njega i pozitivna energija su mi jako važni. Mnogo pažnje posvećujem organskoj hrani. Svake subote odlazim na pijacu organske hrane, gdje kupujem voće, povrće i druge namirnice. Preferiram prirodne sokove i pijem mnogo vode. Dodajem krastavac, mentu ili đumbir u vodu da ima bolju aromu. Jedino za šećer nisam našla rješenje. Radim na tome. Sat dnevno vježbam kući. Reducirala sam večere. Izbacila nedavno laktozu iz menija – otkriva Berguzar.

Pročitajte još