Ćorava pored očiju

Piše: Redakcija

Mili Bože preko čega sve mi žene nećemo preći – preko svih muških gadosti, ponižavanja, budalaština… preko svega samo da ne čujemo onu: Ja te više ne volim.

Ali, najkrvavije je kad svojim očima ne vjerujemo. Doduše, oči najbolje i ne vide. Često nas i zavaraju. Pa i obmanu kad sami na njih zastore stavimo. Jer, oči ipak vide samo ono što žele da vide.

Čula sam priču baš o tome – kako žena iz velikog straha da ne ostane bez svog ljubljenog preko svega želi preći. I što se više pravi da ne vidi, to on sve više fursata uzima.

Zanimljivo je kako se on njoj pred očima i virtuelno i realno švalera. Bez zazora. Bez diskrecije. Bez tajnosti. A opet nije on toliko ni otvoren da mu se može reći da živi po svome. Jok. On živi po njenom dok je s njom vani i šetka se ruku pod ruku. Ali, onog momenta kad svoju ženu nema na očima, on je javan k’o WC. Njegova nesreća je u tome što ga je klimaks uhvatio toliko da je u jednom momentu potpuno izgubio zdrav razum.

Priča mi jaranica, koja se slučajno našla na nekoj sumnjivoj društvenoj mreži jer je stalno dobijala te neke mejlove za učlanjenje, da je tamo njega srela. Jednog tipa koji je polupoznati sarajevski muzičar, onako zgubidan prilični. Uletjela je u tu mrežu u kojoj se, zapravo, traže partneri za sve i svašta. I dok se uhavizala, već je dobila od njega zeleni karton. K’o biva – uđi u moj profil k’o u moju avliju. Utom je ona napisala da je udata i tad joj je on napiso: Šta ‘š onda ovdje?!

I stvarno je tad i ona otvorila oči i uvidjela da je jedina koja hoće da se druži onako i da nađe neku svoju raju. Kakvu raja – kukala joj majka! To sve u stvarnom životu oženjeni, tj. zauzeti ljudi koji su se toliko oduzeli da na toj mreži potpuno otvoreno daju svoje pune lične podatke. Ova je moja to skontala, jer je znala da ovaj zgubidan ima ženu s kojom se nije rastavio. Ali, da sve bude još luđe, mahnitije, idiotskije – ovaj klimakterični tipkaš je pored svog punog imena i prezimena u galeriji skenir’o i objavio svoju ličnu kartu – i prednju i zadnju stranu! I tako je sa slikom i datumom rođenja, mjestom i matičnim brojem, pustio u svijet. Nek’ se zna da postoji. Da je u CIPS-u. Da trebe ne pomisle kako je lažnjak. A možda i kad bude bjež’o od njih da ga vazda mogu pronać’. Da ispadne da ga stalno jure. Da i on matimudan dobije pod stare dane svoje obožavateljke!

A onda je fino napis’o da nije u vezi i da želi upoznati ženu starosti od 31 do 55 godina. Kad mi je to kazala ova moja jaranica, pa rekoh, bar ne traži putere. Ima u njemu još zrnce obzira. Ipak, svima je jasno da je čovjek oženjen i da ta njegova žena nije slobodoumna tol’ko da bi mu dozvolila takve muške egzibicije. Pogotovo je to jasno kad se zna da ga proganja gdje god stigne, naročito nakon ovog događaja: Jednom je s bendom u kome povremeno svira bio u okolici Sarajeva na nekoj svirci. I naravno, nije poveo ženu. Ipak, ova kojoj je sve oko njega šuhveli spremila se i poslije ponoći došla u taj nakav motel po njega. K’o biva da čovjek ne noći tu, a i da ga iznenadi. I u lobiju sretne vođu benda koji je baš krenuo na spavanje. Pita gdje je njen dragi, a ovaj se unezgodio, preblijedio i gutajući pljuvačku promucao: “U sobi je već. Leg’o je da spava”. Ona mu se pridruži i krenuše uz stepenice do sobe. Naravno, ovaj je znao da je njen goloprdan s jednom kafanušom među crvenim a ne bijelim plahtama.

Takvi moteli stvoreni su za kolorit koji asocira na strast i blud. Kad je kucnula, niko nije odgovorio, a onda je uhvatila za šteku i otvorila ta suha bukova vrata, koja zapištaše k’o da ih neko pila. Ovo dvoje među plahtama podigođe glavu, dok se njen dragi mužić samo na tren unezgodio, a onda je skočio s kreveta, uhvatio je onako go i ispuhan za ruku i razrogačenih očiju izjavio:

– Samrice, zar ovo nisi ti?!

Da nije smiješno, bilo bi žalosno. Bilo je frke i strke nekoliko dana, dok ova nije sve pripisala njegovom pijanstvu i svojoj kratkovidosti. Cijeli bend ga je tapš’o, hvalili su njegovu cirkusku odvažnost i molili Boga da i njima tako nešto prođe.

A ova njegova kontala bezbeli da je to bila samo mala avantura. I bila je.
Ali, avanturizam njenog klimakteričnog dragog se nastavlja. Virtualni seks je samo jedna od razonoda. Saznala je njegova slabovida žena i za ovo. Ipak, nije s tim ništa stalo.

On je preko tog svog profila sa skeniranom ličnom kartom naš’o neku „između 31 i 55 godina”. Ima 38 godina, jedan propali brak iza sebe i njega pored sebe. Uspio joj je čak i namjestit’ honorarni posao u nekoj agenciji koja zastupa takve poput njega i tako se našla uz njega.

I to ne vidi njegova žena. Ćorava pored očiju – što bi rek’o naš narod.
Al’ bi uskoro mogla progledat’. Priča se da će ovu novu ženit’. I da će se sa svojom poselamit’. Ostaje nam da vidimo kako.

Osim ako i mahala, u međuvremenu, nije oćoravila.

Indira Kučuk-Sorguč

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti