Teme

Berin Tuzlić predstavio svoj projekat dRUMELODY na ECHO Dubai

ECHO Dubai, koji je održan od 14. do 16. decembra u Dubai Design District “d3”, predstavlja jedinstven spoj umjetnosti, dizajna i tehnologije. Konceptualiziran kao platforma za razvoj lokalnih i internacionalnih biznisa, festival spaja brendove i kreativne umove u specifičnom inovativnom okruženju.


Glavna tema ovogodišnjeg izdanja ECHO festivala, “Interakcija sa budućnošću”, ilustrira fokus festivala na tehnologiju u službi umjetnosti a kroz različite oblike umjetničkog izražavanja. Pored izložbi originalnih instalacija lokalnih i međunarodnih izlagača te konferencije za razmjenu znanja i generiranje novih ideja u kreativnoj industriji, prvi festival ove vrste na Bliskom Istoku ponudio je i niz multimedijalnih performansa, sa originalnim audio – video izražajima. Samim tim posebno mjesto u okviru ECHO Dubai-ja zauzeo je i festival zvuka, koji kombinuje vodeće muzičke talente, sa audio-vizualnom tehnologijom.
Svoje vizije interakcije s budućnošću, Tuzlić je predstavio kroz dvije discipline: dRUMELODY – autentični
audio-vizualni performans, koji predstavlja inovaciju umjetnosti, kroz upotrebu tehnologije, te instalacijom pod nazivom AERO.

Izuzetna mi je čast što sam bio jedan od kreativaca i autora uključen u kreiranje sadržaja ECHO Dubai festivala. Djela koja stvaram posljednjih nekoliko godina rezultat su dugogodišnjeg iskustva u oblasti muzike, filma, animacije te eksperimentiranja sa tehnologijom. Ovakav rad rezultirao je inovacijom, koja je od ključnog značaja za stvaranje naprednog ekosistema budućih autora i
stvaralaca. Sjajan je osjećaj kada ste dio projekta čiji je primarni cilj razvoj kreativne ekonomije, sa inovacijama koje vode priču- izjavio je Tuzlić.

Dubai Design District, mjesto okupljanja kreativnih mislilaca, kreiran je da bi povezao kreativnu industriju, u okviru Dubai Smart City Plana 2021.
Više informacija na: http://echodubai.com